2007-es Amatőr MMA Bajnokság 3. forduló

mmalead.JPG

Bírkózók ütnek, Thaibox-, kickbox-, karate harcosok bírkóznak. Újabb amatőr MMA forduló volt "aTEREM"-ben.

Szögezzük le az elején. Magyarországon nincs évtizedes múltja az MMA-nak. Szükség van az utánpótlásra, a friss tehetségekre ebben az embert próbáló kemény sportágban. Vannak már nagy nevek a profi MMA gálákon, Felföldi Szabolcs "Hegylakó", Németh Gábor "Tatár", Sárközi Róbert, de ha itthon szeretnénk nekik ellenfelet keresni, bizony nehézségekbe ütköznénk.

Növényi Norbert az 50.-ik születésnapján lépett szorítóba a Viadalon MMA szabályrendszerben, és az egykori bírkózó olimpikon, majd kickbox világbajnok győzelemmel debütált. Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes bírkózó is az MMA felé kacsingat, hamarosan őt is köszönthetjük profi mérkőzésen. Az Amatőr MMA Bajnokság mezőnyéből is bizonyára kiugranak majd azok a tehetségek, akiket majd a profi gálákon viszontláthatunk.

mma
Egyre szinvonalasabb bajnokság jelzi, hogy a klubok, egyesületek komolyan veszik a felkészülést, a váltást, hiszen nincsenek könnyü helyzetben. Mint ahogy beszámolónk elején olvashatták, a bírkózók ütnek, a thaibox-, kickbox-, karate harcosok bírkóznak, ez a szabályrendszer idegen nekik a megszokottól, már azért elismerés jár, hogy felveszik a kiskesztyűt, és bemennek a ringbe. Aki látta az előző fordulókat, érezte a különbséget, látta a fejlődést.
mma

A mai napon "aTEREM" zsúfolásig megtelt, érdeklődők, szurkolók, csapattársak, hozzátartozók minden ülőhelyet elfoglaltak, nem kellett csalódniuk. A verseny keménységét mutatja, hogy egy kivétellel minden mérkőzés idő előtt végetért. Az az egy, ami végigment (Bertók Csaba – Bakdi Tamás), szinte a legharcosabb, legtechnikásabb mérkőzés volt. Az este kiemelkedő teljesítményét a Pitbull Team versenyzője, Veres Ádám mutatta, szinte átgázolt a nehézsúlyú mezőnyön a győzelemig.

mma

A bajnokságról még egy pozitívumot feltétlenül meg kell említeni, ez a sportszerűség. Nem láttunk a ringsarokból reklamáló, hőzőngő edzőt, sportolót, a vesztesek is emelt fővel fogadták az eredményt, itt egy – egy rossz mozdulat elég ahhoz, hogy akár az esélyesebb versenyző maradjon alul. A mérkőzésvezető bíró is megérdemel egy jópontot, úgyhogy elmondhatjuk, hogy jó volt megint "aTEREM"-ben.

Várjuk a folytatást, a résztvevőknek minden elismerésünk a helytállásért.

Az MMA rajongói hamarosan profi gálán is szurkolhatnak. A káposztásmegyeri Jég és Rendezvénycsarnokban csapnak össze az MMA fenegyerekei. A 4.-ik Viadalon Szlovákia lesz Magyarország ellenfele 2007. november 17.-én.

XLsport – Ezüstszegi József