Tüntetnek a Loki-szurkolók

Dzsudzsak_Balazs.jpgA Kaposvár elleni mérkőzés legjobbja, Dzsudzsák Balázs úgy véli, nem találja a csapat azt a játékot, amit ősszel a közönség is megszokhatott.
 
A DVSC Kaposvár ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésén az egyik legjobb teljesítményt Dzsudzsák Balázs nyújtotta. Elmondása szerint nagyon sok helyzetet kihagyott a Loki, valami miatt nem találja a gárda azt a játékot, ami jellemző volt rá ősszel.

Az egyik legnagyobb probléma jelen pillanatban a DVSC háza táján, a szurkolók viselkedése. Amellett, hogy az eddig még nem ismeret sérelmüket a csendben maradással jelezték, többször rasszista transzparenst emeltek a magasba, akkor is, amikor a DVSC szenegáli támadója, Ibrahima Sidibe megszerezte a győztes gólt. Az ultrák ezen viselkedése miatt rendkívül megosztottak lettek a Loki-szurkolók. Sokan mélységes felháborodásuknak adtak hangot, hogy pár kopasz ember saját csapatának játékosát ilyen módon gyalázza meg. Az ultrák támadások kereszttűzébe kerültek, elsősorban internetes fórumokon kritizálják őket. A csendben maradás oka egyébként a hírek szerint az, hogy már a meccs elején több biztonsági ember, szervező telefonon értesítette az egyik vezérszurkolót, hogy fogják vissza magukat, ami ez nekik nem tetszett.

Nemcsak a Kaposvár elleni meccsen, de ősszel is többször tapasztalni lehetett, hogy a debreceni B-közép szurkolói nem buzdítják az együttest, hanem csendben figyelik az eseményeket. Korábban az MLSZ döntései ellen tüntettek ilyen formán, és most is a szabályok miatt lehet gondjuk.

Dzsudzsák Balázs szerint az egész csapat értetlenül áll a drukkerek hozzáállása előtt.

– Debrecen sokszor focilázban égett, a Loki eddig a szurkolótáboráról is híres volt. Nagyon sajnáljuk, hogy ez most megszakadt. Ami fájó, hogy a végén már ki sem kellett mennünk a közönséghez, enyhe taps és ennyi. Nem játszunk mindig szépen, de hatodik meccsen nem kaptunk gólt, sorozatos győzelmeket aratunk. Ha másért nem is, de emiatt a csapat mellé kellene állni.  (www.sportforum.hu)

XLsport