Összeállt a BL negyeddöntő mezőnye

Bajnokok_ligaja.jpgÖsszeállt a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének mezőnye: a Bayern München kiejtette a Real Madridot, az AC Milan pedig a Celtic Glasgow-t. A PSV Eindhoven az Arsenalt búcsúztatta. Mellettük a Chelsea, az AS Roma, az FC Liverpool, a Manchester United és az FC Valencia küzdhet tovább.

A Bayern München hazai pályán 2-1-re legyőzte a Real Madridot, így idegenben szerzett több góljának köszönhetően bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Roy Makaay, a bajorok csatára már 10 másodperc elteltével megszerezte a vezetést, ezzel a BL történetének leggyorsabb találatát érte el. A második német gól eldönteni látszott a párharcot, de a királyi gárda büntetőből szépített, sőt Sergio Ramos is betalált a hajrában, azonban az ő találatát érvénytelenítette a bíró kezezés miatt – írja a Hírextra.

Az Arsenal-PSV Eindhoven mérkőzésen Alex, a hollandok brazil labdarúgója mindkét csapat kapujába betalált, az 1-1-es végeredménnyel pedig a holland gárda jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. A vendégeknél Fehér Csaba végigjátszotta a meccset és az 55. percben sárga lapos figyelmeztetésben részesült. Arsenal (angol)-PSV Eindhoven (holland) 1-1 (0-0) gól: Alex (58., öngól), illetve Alex (83.).

Az AC Milan jutott utolsóként a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután hazai pályán hosszabbításban legyőzte a Celtic Glasgowt. Az első, gólnélküli döntetlennel végződött találkozót követően Milánóban sem esett gól a rendes játékidőben, bár az olasz gárda nyomasztó fölényben játszott, s kétszer csak a keresztléc mentette meg a skótokat. A ráadásban a piros-feketék Kaká révén végül megszerezték a továbbjutást érő gólt. AC Milan (olasz)-Celtic Glasgow (skót) 1-0 (0-0, 0-0, 1-0) gól: Kaká (93.) Továbbjutott: az AC Milan 1-0-ás összesítéssel.
A BL negyeddöntőjének mezőnye: AC Milan, AS Roma (olasz), Bayern München, Chelsea (angol), FC Liverpool (angol), FC Valencia (spanyol), Manchester United (angol), PSV Eindhoven (holland). A sorsolást pénteken délben rendezik a döntő helyszínén, Athénban.