A MASZ nem engedélyezi a Gyula István emlékverseny megrendezését

A Magyar Atlétikai-szövetség nem járul hozzá a Gyulai István emlékverseny megrendezéséhez – erről tájékoztatta a nemzetközi szövetség (IAAF) egy éve elhunyt főtitkárának két fia, Miklós és Márton a távirati idodát.

A Gyulai-család saját rendezésben, önálló finanszírozással kívánja megvalósítani a viadalt, az eseményen a fiatal magyar atlétáknak is hangsúlyos szerepet szán, sőt a családoknak, amatőr sportolóknak is versenyzési lehetőséget szeretne biztosítani.
Tavaly december 5-én adta be először a versenykiírást és az engedélyezésére a kérelmet a MASZ-hoz, de az engedélyt azóta sem kapta meg.
Rábold Gusztáv, a MASZ elnöke egy elnökségi döntésre hivatkozva, és a Sporttörvényt sajátságos módon értelmezve – érthetetlen, alaptalan és elfogadhatatlan feltételeket támasztó "együttműködési ajánlatot" tett, és ezzel gyakorlatilag ellehetetleníti az esemény megrendezését.
Gyulai Márton a távirati irodának elmondta, hogy megkérdőjelezhető, valójában ténylegesen a szövetség elnökségének véleményéről van-e szó, mivel mind a négy alelnök (Schulek Ágoston, Zsivótzky Gyuka, Melkovicsné Tömösi Katalin, Konkoly Gyula) jelezte, támogatja a verseny megrendezését.
Gyulai István, az IAAF főtitkára, a MASZ tiszteletbeli elnöke, 28-szoros magyar bajnok sprinter, Universiade győztes atléta, aki több mint 20 éven keresztül a Magyar Televízió meghatározó személyisége volt, tavaly március 6-án, 63 évesen hunyt el. (www.mob.hu)

XLsport