Női torna – Korcsmáros felépült, Böczögő jó formában

Jó hír, hogy a nőknél felépült térdsérüléséből Korcsmáros Enikő, aki így vasárnapi szerbajnokságon már korláton és gerendán is indul.

Draskóczy Imre korábbi szövetségi kapitány, jelenlegi Héraklész-vezetőedző szerint a szerbajnokságon a korábbi Vk-győztes Gombás Laura vesz részt a legnagyobb eséllyel, várhatóan csak korláton szoríthatja meg Korcsmáros Enikő.

A Mesterfokú Bajnokság győztese, Böczögő Dorina a juniorok között indul, idehaza a magyar nemzetközi bajnokságon kap lehetőséget a felnőttek között való indulásra, hiszen az olimpiai kvalifikációs vb-n ő indulhat a legnagyobb eséllyel. A stuttgarti VB-re nőknél a férfiakhoz hasonlóan szintén három induló lehet – Böczögő, Gombás és Korcsmáros aspirál a helyekre. A hazai viadalok mellett az már bizonyos, hogy a Cottbusi VK-n Korcsmáros és Gombás is képviseli a magyar színeket.

Draskóczy Imre: „Egyelőre mindenki az időszaknak megfelelő formát mutatja, örvendetes, hogy Korcsmáros vissza tudott térni. Böczögő a legtöbb versenyen kora miatt csak a juniorok között versenyezhet, de természetesen a hazai Szombathelyen tartandó nemzetközi versenyen lehetőséget kap a felnőttek között, hiszen az olimpiai kvalifikációt is majd ott kellene kivívnia.” (www.nsa.hu)

XLsport