Harmadik Bizalom Rt kupa

DSCF9307_150.JPGÚgy kezdődött a harmadik Bizalom Rt Kupa 2007. március 10-én a Budapest XIV. kerületében lévő Badari Boksz klubban, mintha a február 17-én ugyan ezen a helyszínen megrendezett második fordulónak vége sem lett volna.

Óriási hangulat és teltház kísérte ismét végig a fantasztikus mérkőzéseket. Női, serdülő, kadet, junior és felnőtt csoportokban küzdött a mintegy 36 páros. Sokféleként végződtek a menetek, hiszen voltak, akiket a bírák leléptettek, de akadtak, akik feladták, vagy edzőjük dobta be a törölközőt. Volt, aki kihasználva nagyobb technikai tudását vagy testi erejét, idő előtt tudta befejezni a küzdelmeket.

A ringen kívül is volt látnivaló és érdekesség, hiszen olyan személyeket leptek el a gyerekek autogramkérés céljából, mint a rendezvényt meglátogató Kovács „Kokó” DSCF9514_170.JPGIstván amatőr magyar Európa-, világ- és olimpiai bajnok, profi világbajnok ökölvívó, Szántó Öcsi bácsi volt szövetségi kapitány, Gedó György volt olimpiai bajnok, kétszeres Európa-bajnok. Bódis Gyula mesteredző a ringsarokban tűnt fel, napjaink cirkálósúlyú profi világbajnoka, Hídvégi György nagyon tehetséges versenyzőknek adta a tanácsokat a küzdőtér sarkában, Farkas József, az UTE vezetőedzője öltönyben, a terem messzi sarkából izgulta végig fiának mérkőzését. Volt is miért, hiszen a tehetséges fiatal Farkas Márton ellenfele nem más volt, mint a Vasas Rica Hungária kiválósága, Bacskai Imre tanítványa, Harcsa Norbert, aki olyan kemény ütéseket vitt be Farkas fejére, hogy a második menetben szemöldöke csúnyán felrepedt, így kénytelen volt a mérkőzést feladni. Az orvost egyébként több esetben is mozgatták a zsűriasztaltól, kisebb sérüléseket kellett ellátnia.

A zuglói sportközpont főtanácsos igazgatója, Ábrahám András elmondta, évek óta szívesen ad otthont a versenysorozatnak, hiszen nagyon támogatja a küzdősportot, DSCF9602_170.JPGmert nagyon sok értékes fiatal tehetségnek szereznek így örömöt és adnak esélyt arra, hogy majd belőlük lehessenek igazi bajnokok.

A helyszínen szólítottam meg Dr. Laczkó Jánost, a Budapesti Amatőr Boksz-szövetség elnökét, aki megelégedettségét fejezte ki a rendezvénnyel kapcsolatban, és elmondta, hogy már nagyon várja a március 24-ét, amikor a szintén zuglói sportcsarnok ad otthont a Dr. Lasz György emlékversenynek. Minden évben nagy érdeklődés mellett zajlik a megmérettetés, és reméli, a következő forduló is nagyszerű lesz. Az xlsport.hu, mint a rendezvény kiemelt médiatámogatója az elnök urat biztosította a támogatásáról és a tudósításról.

DSCF9785_170.JPGGratulálunk a versenyzőknek és szervezőknek, hiszen remek hangulatot varázsoltak az oda látogatóknak, zárszóként pedig köszönet Túróczi Antal úrnak, a Bizalom Vagyonvédelmi Rt. Elnökének, a BABSZ elnökségi tagjának, hiszen ezek a remek rendezvények az ő támogatásával jönnek létre, és szerencsére így munkát ad az újságíróknak és a fotósoknak is.

Köszönjük és gratulálunk, március 24-én folytatjuk!

XLsport – Orlik Zoltán

BIZALOM RT. KUPA III. FORDULÓ – EREDMÉNYHIRDETÉS

NŐK
50 kg.  Perjés Dóra – Musatics Lili
63 kg.  Pécsiné Lázár M. – Sipos Csilla

FELNŐTT
69 kg.  Vámos Zsolt – File Roland

SERDÜLŐ KORCSOPORT
38,5 kg. Ipacs Róbert – Csik Zsolt
43 kg.  Vadász András – Farkas Ádám
44,5 kg. Oláh Elemér – Lakatos Krisztián
46 kg.  Lévai lászló – Csikós Alex
48 kg.  Nagy Márk – Bozsár Mário
48 kg.  Lakatos Róbert – Kriszton Gábor
52 kg.  Oláh János – Nagy Bernát
56 kg.  Bedő Máté – Molnár Ádám
59 kg.  Törteli Balázs – Kovács Gábor
62 kg.  Lukács Roland – Mirite Dániel
68 kg.  Viror Péter – Virág Alex
72 kg.  Kanalas Csaba – tóth Alex

KADETT KORCSOPORT
46 kg.  Csukodi János – Bogdán Richárd
52 kg.  Soós Erik – Balogh János
60 kg.  Mészáros ZsoltHorváth Zsolt
60 kg.  Prigeli Zsolt – Gabori Ferenc
60 kg.  Kiss Tarzan – Ádám Attila
60 kg.  Rezes Zoltán – Kotmencz Dániel
66 kg.  Csiki Zoltán – Gyuga Sándor
70 kg.  Varga SándorNémeth Márk
70 kg.  Urbán Richárd – Lolé János
80 kg.  Zwikl László – Sütő Zsolt
80 kg.  Rosta Roland – Virgonc Roland

JUNIOR KORCSOPORT
57 kg.  Mohácsi Roland – Vető Gábor
69 kg.  Csikós ÁbelPeler Dávid

FELNŐTT KORCSOPORT
64 kg.  Jancsó RolandGörbics Gábor
69 kg.  Tóth Lajos – Perge Tamás
69 kg.  Bazsó Péter – Pádár Gábor
69 kg.  Harcsa Norbert – Farkas Márton
75 kg.  Appl Zsolt – Farkas Csaba
75 kg.  Szabó László – Munkácsi Tamás
91 kg.  Dorogi András – Sütő Tamás
91 kg.  Renkecz Balázs – Jeguser Zoltán