Richards megvette az Aston Martint

David_Richards.jpgDavid Richards új játszóteret szerzett magának. Kuvaiti befektetők segítségével megvette a nagy hagyományokkal rendelkező Aston Martint.

A Ford kb. 700 millió euróért mond le többségi jogáról az Aston Martinnál. A meggyötört autógyár így próbálja enyhíteni költségvetési hiányát, de a részvények egy részét megtartja magának. A nagy múltú sportautó márka vevői többek között amerikai, kuvaiti befektetők és David Richards.

A Prodrive főnök már tavaly sikeresen hozta vissza az Aston Martint a pályaversenyekre, és mutatta be a Vantage rally verzióját. Ezek után egyre több olyan pletyka kelt szárnyra, hogy a nyughatatlan brit jövőre a Forma-1 csapatai közé akarja emelni az Aston Martint. Richards 2008-ban új csapatként a királykategóriában szeretne indulni.
 
Az Aston Martint 1914-ben alapították. A márka hírnevét többek között a rengeteg James Bond film is öregbítette, melyekben Bond rendszeresen száguldozott ilyen autóval. Richards 1984-ben alapította a Prodrive fejlesztő céget, és mára már nem csak a Subaru autóit készítik fel a rally világbajnokságra, de 2005 óta ők gondoskodnak a Le Mansban induló Aston Martinokról is.

www.rallye.hu