Ismét box: Komplex 2007 Zugló

IMG_8545_150.JPGZuglóban a Róna utcában, nem messze a szerkesztőségtől meglátogattuk a Komplex 2007 boxklubot.


Vezetője Csilla Ferenc nem ismeretlen számunkra, hiszen találkozhattunk vele Bécsben az EBF gálán, ahol Belinszky "Baby" Krisztina, és Faragó Beatrix bemutatásán megjelent. Ő Beatrix edzője.
A szakközépiskola alagsorában vagyunk, nemrég sikerült megszerezniük ezt az edzőhelyet. Mint sok más klub, szintén nem roskadoznak a támogatóktól, önerőből működtetik a klubot, szerezték be a berendezést.
IMG_8272_150.JPGJelenleg a szűk folyosón van a bemelegítő futás, alighanem ha jobb idő lesz, ez a szabadban fog történni. futás közben is végeznek gyakorlatokat, őszintén szólva ez alatt én már el is fáradtam.
Bent a teremben aztán mindenki megkapja a feladatát, és időnként cserélnek. edzés közben és után néhány szót váltottunk Csilla Ferenccel a klubról:

Hogy kerültetek ide Zuglóba?
A szakközépiskolának az igazgatónőjét áttételesen ismertük, és támogatás nélkül, önköltségen létrehoztuk ez a klubot. Be kellett rendezkednünk, összeszedtük a zsákokat, ringet. Komplex 2007 név alatt folyamatban van az egyesület bejegyzése.

IMG_8608_160.JPGMikor láthatunk benneteket versenyezni?
A következő verseny Salzburgban lesz, a versenyzőknek élni kell valamiből.
Minden meccsen tudnak tapasztalatot szerezni, tudnak tanulni, meg más az, ha ringben idegen ellen kell bokszolni, mint itt az edzőteremben.

Hogyan történik a felkészülés egy-egy versenyre?
Európa bajnoki címmérkőzésre a felkészülés: egy hónap erősítés, egy hónap technika nagy vonalakban ez a kettő.
Én szeretem azokat a meccseket, amikbe  legkritikusabb szakkommentátor sem tud belekötni.

Említetted, hogy thai box versenyzők is vannak a klubban. Gondoltál arra, hogy Utcai harcos versenyen induljatok?
Elképzelhető, van két olyan srác, akik több hasonló rendezvényen indultak, egyébként már régebben tárgyaltunk is az utcai harcosokkal erről, hogy vigyek ökölvívókat, és betétnek betesznek ökölvívó mérkőzéseket a gáláikon, egy rendezvényen minél többféle stílus van, emeli a színvonalat.

IMG_8342_150.JPGMit tartasz legnagyobb sikernek edzői pályád során?
Tatabánya a szívem csücske, ott 7 versenyzőm volt, abból 6 magyar bajnok, a hetedik is csak azért nem, mert egymás ellen kellett volna küzdeni a döntőben.

A tehetség nem biztos, hogy elég, ha az ember átlép egy bizonyos életkort, ezért kell többet járni edzésre.

Sok sikert kivánunk a klub működéséhez, és jó eredményeket a versenyeken.

XLsport – Szabó Gabriella – Ezüstszegi József