Talmácsi és a mérföldkövek

Talmacsi_Gabor2.jpgTalma eddig egy második és egy első hellyel büszkélkedhet az idei világbajnoki sorozatban, vagyis mindkét futamon dobogóra állhatott.

Ennek következtében a MotoGP hivatalos weboldalának szerkesztői egy rövid összeállítást készítettek arról, milyen mérföldköveket lépett átt a magyar versenyző.

Talmácsi Gábor Jerezben az első futamgyőzelmét aratta az Aprilia nyergében, korábbi három győzelmét a KTM motorjával szerezte. Jerezi győzelmének köszönhetően karrierje során először egyedül vezeti a 125kcm-esek világbajnoki pontversenyét, ami korábban egyetlen magyar versenyzőnek sem adatott meg. Talma egyébként 2005-ben állt már az élen, de akkor azonos pontszámmal Pasinivel holtversenyben állt az élen.

A jerezi győzelem egyben azt is jelentette Talmácsi Gábor számára, hogy beérte az 1970-es években szintén négy futamgyőzelemig jutó Drapál János, aki egyszer nyert a 250kcm-es, háromszor pedig a 350kcm-es kategoriában. Végezetül pedig, Talmácsi Gábor a maga huszonöt évével a legidősebb futamgyőztes a 250kcm-esek között 2004 óta, mikor is Roberto Locatelli volt e "cím" birtokosa.

www.sportforum.hu