Vívás, junior-vb: Kreiss Fanny bronzérmes

Kreiss_Fanny.jpgA junior vívók világbajnokságának vasárnapi versenynapján a leány tőrözők és a fiú párbajtőrözők léptek a pástokra a törökországi Belekben.

Kreiss Fanny meg sem állt az elődöntőig, s így megvan a magyarok harmadik érme a korosztályos vb-n.
A magyar hölgyek (Kreiss Fanny, Zsári Noémi, Horváth Andrea) mindhárman automatikusan a legjobb 64 közé kerültek, de Horváth Andrea itt be is fejezte a versenyzést, már nem jutott tovább a legjobb 32 közé. Kreiss Fanny óriási fölénnyel diadalmaskodott a spanyol Escudero Ines felett (15:3), így ő és Zsári Noémi tovább meneteltek. Noéminek ez volt a végállomás, nem sikerült a 16-ba bekerülnie, a 19. helyen végzett. Kreiss Fannynak viszont sorra legyőzte ellenfeleit, nagyon magabiztosan jutott a legjobb négy közé.  A fináléba kerülésért az orosz Korobeinkova Larisa ellen vívott, s mindössze egy tussal kikapott a magyar versenyző, így bronzérmet szerzett. Legyőzője a döntőben kikapott a német Sandra Bingenheimertől.

A fiúk párbajtőr versenyén Budai Dániel, Szényi Péter, Csobó Dávid bejutott a 32-es táblára, onnan Dávidnak és Dánielnek nem sikerült továbbjutniuk. Szényi Péter már a legjobb tizenhat között volt, de továbbjutni neki sem sikerült, a késöbbi döntős amerikai Wicastól kapott ki 15-9 arányban, s a kilencedik helyen végzett.
A világbajnoki aranyat a francia Alexandre Blaszyck nyerte.

Eredmények:

Junior vívó világbajnokság, Belek
fiúk párbajtőr egyéni, világbajnok: Alexandre Blaszyck (Franciaország), 2.Graham Wicas (Egyesült Államok), 3.Fredrik Backer (Norvégia) és Jiao Yunling (Kína),…9.Szényi Péter,…28.Budai Dániel, 29.Csobó Dávid
leányok, tőr egyéni, vb: Sandra Bingenheimer (Németország), 2.Larisa Korobeinikov (Oroszország), 3.Arianna Errigo (Olaszország) és Kreiss Fanny,…19.Zsári Noémi,…40. Horváth Andrea

www.mob.hu