Diákolimpia Móron

Dsc0022_180.JPGÁprilis 12-15-ig Mór városa adott otthont az Ökölvívó Diákolimpiának, a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban.

52 egyesület 220 versenyzője lépett a kötelek közé a két felállított ringben. A versenyzők közül 105 serdülő, 18 súlycsoportban, 115 kadett, 15 súlycsoportban.
Az ország szinte minden részéről érkező versenyzők már az első nap igen hangulatos csatákat vívtak.

A rendezvényt Fenyves Péter, Mór város polgármestere, az esemény fővédnöke nyitotta meg ünnepélyes keretek között, és kívánt mindenkinek sikeres és eredményes versenyzést.
Herman István, az esemény főszervezője, és Szántó József a MÖSZ szakfelügyelője emlékplakettet adott át köszönetük jeléül a polgármesternek.
a kezdő két napon a ringbe lépő versenyzők jó mérkőzéseket, színvonalas bunyót nyújtottak a közönségnek.

Dsc0041_180.JPGA jó hangulatról gondoskodtak a tapsoló és néha őrjöngő szülők, barátok, és hozzátartozók.
A harmadik napon egyre jobban kiélesedett ökölcsatákat vívtak a versenyzők, hiszen a döntőbe jutás volt a cél. Fokozódott a hangulat, az edzők és a ringsegédek is egyre izgatottabban buzdították tanítványaikat.

Vasárnap elérkezett a döntő napja.
Dr. Csötönyi Sándor, az Európai Boksszövetség első számú alelnöke, a MÖSZ elnöke nyitotta meg, és köszöntötte a Diákolimpia résztvevőit. Mindenkinek eredményes, és sportszerű versenyzést kívánt. Megköszönte a rendezvény főszervezőjének, Herman Istvánnak az odaadó munkát. Továbbá megköszönte Mór városának, hogy helyszínt biztosított a neves rendezvénynek.
Bemutatták a díszvendégek asztalánál ülő személyeket, köztük Orbán Áront, a rendezvény fő támogatóját, Törő Gábort, a megyei közgyűlés alelnökét, id. Balzsay Károlyt, a MÖSZ szövetségi kapitányát, Szántó Józsefet, a MÖSZ szakfelügyelőjét, Jobbágy Józsefet, a MUHOSZ elnökét, és Trimola Ákost, a MUHOSZ társelnökét.

Dsc0351_180.JPGAzért, hogy a versenyzők dobogóra állhassanak, mindent megtettek a ringben, szinte az utolsó energiájukat is kiadták magukból, hogy a legjobbak közé sorolhassák nevüket.
A rendezők a három dobogós helyezettet díjazták érmekkel, serlegekkel, és különdíjakkal, melyeket a megjelent illusztris személyek adtak át a négy napos rendezvény zárásaként.

Tekintse meg képgalériánkat a rendezvényről, a képek nagy száma miatt lassú internetsebességnél a betöltés eltarthat egy ideig.

XLsport – Orlik Zoltán