Elbuktuk a 2012-es labdarúgó EB-t

Euro_2012.jpgRöviddel ezelőtt jelentette be az UEFA Végrehajtó Bizottsága, hogy Lengyelország Ukrajnával közösen rendezheti a meg a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságot. Versenyben volt még Olaszország, illetve Magyarország Horvátországgal közösen.

Ukrajna és Lengyelország rendezheti a 2012-es Labdarúgó Európa-bajnokságot. Ezt Michael Platini, az UEFA elnöke jelentette be Cardiffban. Az Európa Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának tagjai titkos szavazással jelölték ki a 2012-es kontinensviadal helyszínét. A lengyel-ukrán pályázat a magyar-horvát és az olasz kandidálást előzte meg.

A walesi Cardiffban az Európai Labdarúgó Szövetség Végrehajtó Bizottságának döntését a szervezet elnöke, Michel Platini jelentette be.

A szerda reggel megjelenő nagy európai sportlapok, így az olasz Gazetta dello Sport, a német Kicker és a francia L’Equipe egyöntetűen az olasz pályázatot tartotta favoritnak, míg a szintén német Sport Bild viszont a magyar-horvát pályázat sikerét várta.

Az esemény rendezési jogára eredetileg öt pályázat érkezett be, a 2005. november 8-i, máltai döntés alkalmával a törököké és a görögöké kiesett. A végrehajtó bizottság akkori állásfoglalásakor az olasz kandidálás 11, a magyar-horvát kilenc, az ukrán-lengyel pedig hét voksot kapott. A törökök hat, a görögök két szavazattal búcsúztak. Magyarország ezúttal harmadszor kandidált sikertelenül, először Ausztriával, majd egyedül jelentkezett, most pedig Horvátországgal közösen.

Lengyelországban hat (Gdansk, Krakkó, Varsó, Poznan, Chorzow és Wroclaw), Ukrajnában pedig négy (Dnyepropetrovszk, Kijev, Lvov és Donyeck) helyszínen zajlanak majd a küzdelmek.