Janics "vizsgája"

Janics_Natasa.jpgA hétvégén Szegeden, a tavalyi nagysikerű világbajnokság és a közelgő, május 18-20-i Világkupa verseny színhelyén rendezik meg a magyar kajakozók és kenuzók első válogatóját.

A máskor csendes "házi" rangadó idén "hangos", nevezetesen azért, mert szombaton 15 óra 20 perckor Janics Natasa (a T-Mobile támogatja) nem mindennapi vizsgán vesz részt az 500 méteres távon. Mint ismeretes, a kétszeres olimpiai bajnokot nemrégiben távozásra szólította fel Fábiánné Rozsnyói Katalin abból a csapatból, amelynek szinte minden tagja világ- és Európa-bajnoki érmekkel büszkélkedhet, így például az elmúlt években éppen Janics Natasával párt alkotó Kovács Katalin. „Megnyugvást és elégtételt jelentene, ha Natasa szombaton megnyerné az 500 méteres válogatót, bárki is lesz az ellenfele – nyilatkozta a "Rozsnyói-csapatból" kivált és néhány napja Szegeden egykori csapattársai nélkül gyakorlatozó Janics menedzsere, Csonka Gábor. – Mindenki tudja, hogy nem így kellett volna alakulnia a dolgoknak, de ami megtörtént, azon már nem lehet változtatni, és most tényleg csak az lehet a célunk, hogy Janics frappáns választ adjon mindenkinek: a szakembereknek, a versenyzőknek, szponzorainak és persze közönségnek is.”
A menedzser elmondta, hogy Natasa formája kimondottan jó, lelkiállapota a válságosnak is mondható napok után megnyugtató. Többször is együtt edzett Vajda Attilával, az egyik legjobb magyar kenuzóval és bizony az időmérőkön nem egyszer Janics volt a gyorsabb.

Mobilpress