Tudósítás: Legyőzte a Fehérvár a Győrt

Focilabda3.jpgA Fehérvár hazai pályán egygólos győzelmet aratott, így megerősítette hatodik helyét a tabellán. A Győr rendkívül passzívan játszott, így a hazaiak magabiztosan gyűjtötték be a három pontot a 67. perctől emberhátrányban játszó vendégekkel szemben. A súlyos sérülése után visszatérő Simek Péter tehát győztes mérkőzésen lépett ismét pályára a hazaiaknál.

Labdarúgó Borsodi Liga, 28. forduló:

FC Fehérvár – Győri ETO FC 2-1 (1-0)
Székesfehérvár, 2000 néző
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál, Tóth I.)

FC Fehérvár: Sebők Zs. – Fehér Zs., Baranyai, Koller, Mohl – Bozsics, Julinho, Farkas B. (Csobánki 54.), Vayer – Simek (Disztl D. 74.), Dajics (Bölcsföldi 80.)

Győri ETO FC: Sztevanovics – Bank (Brnovics 91.), Stark, Mátyus, Rozsi – Dudás Á.(Varga 69.), Müller, Böőr (Szabó Zs. 82.), Pákolicz – Tokody, Bajzát

Gólszerzők: Bozsics (11.), Vayer (67. -11-esből), ill. Pákolicz (90.)
Sárga lap: Dajics (58.), Julinho (77.), ill Rozsi (2.), Böőr (9.), Mátyus (77.)
Piros lap: Stark (67.)

11. perc: A vendég védők hibája után hazaiak légiósa, Mario Bozsics elé pattant a labda, a szerb játékos pedig 24 méterről a kapu jobb oldalába bombázott. (1-0)

28. perc: Tokody adott remek labdát Bajzátnak, aki nyolc méterről vette célba a kaput, de Sebők lábbal hárított.

67. perc: Vayer lövésébe Stark kézzel ért bele, így a játékvezető kiállította a győriek játékosát, és 11-est ítélt. A büntetőt Vayer értékesítette. (2-0)

90. perc: Müller ugratta ki jól Pákoliczot, ő egy remek csellel lerázta Bölcsföldit, és nyolc méterről a jobb alsó sarokba lőtt. (2-1)

Nem hozott túl nagy iramot a találkozó, hiszen bár a hazaiak már a 11. percben megszerezték a vezetést, a kapusoknak nem akadt sok dolga. A fehérváriak aktívabban rohamozták a vendégek kapuját, a Győr viszont nem sok ellenállást tanúsított az első félidőben.

Marijan Vlak, a fehérváriak mestere vérnyomás-problémái miatt a második félidőben nem ült le a kispadra, de Simekék edzőjük nélkül is meggyőzőbb játékot mutattak be, és miután a büntetőt is értékesítették, már nem forgott veszélyben a győzelmük.

Mobilpress