Faragó Beatrix: Most már "csak" a Címmérkőzés van hátra

faragobea160.JPG  

Szombaton Tatabányán, Faragó Beatrix, a Slimtrax-Promotion boxolónője, a WIBF kisvilágbajnoka, egy 6 menetes mérkőzésen legyőzte Szlovák ellenfelét. A következő állomás a Császárkertben tartandó  világbajnoki címmérkőzés.

A mérkőzés végig nagy iramban zajlott, Bea mind a hat menetet irányította. Ellenfele jól bírta az ütéseket, bár Bea nem rohanta le, gyanítjuk, hogy nem a meccs gyors befejezése volt a cél, hanem a 6 menet végigverekedése versenykörülmények között. A közönség is belelkesedett a mérkőzés alatt, és egy – egy akciót hangos tetszésnyilvánítás követett.

Faragó Beatrix:

ringben.JPG"Ez a mérkőzésem egy felkészítő mérkőzés volt a világbajnoki címmérkőzésemhez, ami hamarosan lesz. Az ellenfelemet nem ismertem, így a stílusát az első menetben mértem fel. Technikailag számomra nem jelentett gondot, mert kevés kombinációt ütött, ezeket ki tudtam játszani. Amire nagyon kellett figyelnem, hogy végig játsszam a mérkőzést, és ne fejezzem be hamarabb, mert a felkészülésemhez nagyon fontos, hogy közönség előtt, ebben a helyzetben minél több menetet játsszak. Sajnos kevés lehetőség van felkészítő mérkőzésekre. Ezért az edzőmmel azt a taktikát választottuk, hogy nyugodtan, technikásan végig kell mennie a 6 menetnek, de éreztetni kell az ellenféllel és természetesen a bíróval a fölényemet. A szlovák lány jól bírta az ütéseket, bár néha kifordult és ilyenkor inkább távolabb mentem, hogy folytathassuk a küzdelmet. Úgy érzem, nagyon jó volt számomra ez a mérkőzés, mert látom, hogy mi az, amit jobban be kell gyakorolnom a címmeccsig, és hogy állok kondicionálisan. A közönség is teljesen átvette a mérkőzés hangulatát, nagyon köszönöm nekik! A szervezőknek is köszönettel tartozom, hogy lehetőséget biztosítottak számomra, hisz ez a gála főként a thai-boxról szólt!
Jelenleg folytatom a felkészülésemet a címmérkőzésre, mivel csak most jön a neheze!"

gyozelem.JPGCsilla Ferenc edző:

"Felkészülési mérkőzés volt, Bea bokszolt amit kellett, nem az volt a cél, hogy kiüssük az ellenfelet, én azt akartam, hogy azokat a taktikai elemeket gyakorolja, amik szükségesek a címmecsre.
Véleményem: Bea fizikálisan jó állapotban van, hozta a súlyát, nagyon erős. A felkészülés szakmai részéből a gyorsítás van hátra, és a technikai elemeket fogjuk gyakorolni."

XLsport – Ezüstszegi József