Uri József hármasugró emlékverseny

atletika.jpg

Az idén már negyedik alkalommal rendezzük meg a fiatalon elhunyt kitűnő hármasugró barátunk Uri József  emlékére versenyünket, ahol csak egyetlen versenyszám a hármasugrás szerepel a programban.

Ennek ellenére az előző évben 21 ugró indult a különböző korcsoportokban versenyünkön, az ifjúságiaktól a veteránokig, fiuk és lányok egy versenyen.
Ebben rejlik a verseny érdekessége: egy a pályája kezdetén lévő ifjúsági atléta, vagy egy idősebb veterán is megnyerheti ezt a versenyt, s persze nem mellékesen a vele járó pénzdíjat is! Ez úgy lehetséges, hogy a verseny értékelésekor mindenkinek az eredményét összehasonlítjuk egy nemzetközileg elfogadott táblázatban szereplő értékkel, az úgynevezett "elméleti világcsúccsal", amely az illető életkorától és nemétől függ. Aki a legjobban megközelíti ezt az  "elméleti világcsúcsot", amit %-ban lehet kifejezni, az nyeri a versenyt !

Lehet vitatkozni a táblázat realitásán, de minden esetre az előző évben nagy küzdelem és éles verseny alakult ki, s az első három helyezett között csak néhány tized százalék döntött. Az első öt helyezett között volt veterán, felnőtt, junior leány, ifjúsági fiú, utánpótlás korú fiú ugró, szóval az esélyek teljesen kiegyenlítődtek. Aki a korosztályában kiemelkedő ugró, az itt is az élcsoportban végezhet.
A verseny nagy sikert aratott, jó hangulatban zajlott le, sok néző, hozzátartozó tekintette meg.

Sokak véleménye szerint is szükség van ilyen érdekes, egy kis változatosságot hozó versenyekre, amelyekkel kis mértékben talán hozzá lehet járulni atlétikánk fejlődéséhez,  fiatal tehetségeink reflektor fénybe állításához, támogatásához. Egy fiatal atléta pályafutásának nagy lökést adhat egy ilyen versenyen való jó szereplés, egy felnőtt atlétának lehetőség jó eredmény elérésére, szintteljesítésre, egy veteránnak nagy élmény a legjobbakkal együtt versenyezni, jó alkalom egymás elismerésére, megismerésére.
A verseny minősítő verseny is egyben, lesz szélmérés is.

Minden hármasugrót és érdeklődőt szeretettel várunk 2007.június 24.-én a Vasas Pasaréti úti pályáján.

www.masz.hu