Nindzsák árasztják el Budapestet

ninja.jpg

Budapest nemzetközi nindzsa találkozónak ad otthont 2007. június 29. és július 1. között. A rendezvény helyszíne a Butokugan, Európa legnagyobb harcművészeti központja lesz.

A ninjutsu, a világ egyik legrégebbi harcművészete, Japánból származik. Egy nemrégiben készített kutatás eredménye szerint „a ninjutsu az egyetlen harcművészeti stílus, amelyben egyensúlyban van az összes harcművészeti képesség: az erő, a gyorsaság és az időzítés”. A nindzsa találkozót szervező Bujinkan Ginrei Dojo Budapest egyik legrégebbi ninjutsu iskolája, vezetője a 7 danos amerikai David Jesse Holt, aki a főváros legmagasabb rangú ninjutsu oktatója.
 
A nemzetközi találkozó – ú.n. Tai-Kai – egy háromnapos harcművészeti szeminárium lesz, amelyre a világ több országából, többek között Ausztriából, Romániából, Szlovákiából, Nagy-Britanniából, Ukrajnából és Oroszországból érkeznek résztvevők. A Tai-Kai vezető oktatója az ausztrál Shihan Darren Horvath lesz, aki a Bujinkan ninjutsu nagymesterének, Dr. Masaaki Hatsumi-nak személyes tanítványa. Darren Horvath a Bujinkan központjának számitó Noda-i (Japán) Honbu dojo-ban edz és 37 éves létére elérte a ninjutsu-ban adható legmagasabb fokozatot, a 15 dant.

– Nagyon fontos számomra, hogy tanítványaim a lehető legmagasabb szintű oktatásban részesüljenek, ezért nemcsak én utazom rendszeresen Japánba, hanem lehetőséget teremtek arra, hogy nemzetközi hírű oktatók látogassanak el hozzánk – jelentette ki a Bujinkan Ginrei Dojo vezetője, David Jesse Holt. – Darren Horváth egy kiemelkedő képességű nindzsa, aki komoly nemzetközi hírnévre tett szert, mint a nagymester egyik legközelebbi tanítványa; megtiszteltetés, hogy a tavalyi évhez hasonlóan fogadhatjuk őt a dojo-ban. A Tai Kai-on nemcsak olyanok vehetnek részt, akik évek óta foglakoznak ezzel a harcművészettel, szeretettel várjuk a kezdők és az érdeklődők jelentkezését is.

www.samsungsport.hu