Dzsúdó sztárok a paksi edzőtáborban

hadfidaniel.jpg

A dzsúdó nagy csillagai készülnek ezekben a napokban a paksi Atom-kupa hivatalos edzőtáborában, az osztrák Paischer vagy a német Tölzer mellett jelen vannak a legjobb hazai sportolók is.

„Ez a tábor remek lehetőséget ad a válogatottnak, hogy kibővített partnerállománnyal készülhessen a szeptemberi világbajnokságra " – mondta Nagysolymosi Sándor férfi szakágvezető.
" Itt van Pakson a német A-keret, az osztrák felnőttválogatott és legalább tíz ország junior válogatottja, minden adott a színvonalas munkavégzéshez.”

A szakágvezető elmondta, jól sikerült a mieink múlt heti párizsi edzőtáborozása is, amely a „szakmailag tökéletes” jelzőt csak azért nem érdemelte ki, mert a „keleti blokk” csillagai néhány nappal korábban Minszkben gyűltek össze – vagyis a francia fővárosban más küzdőstílusok tanulmányozására nyílt lehetőség. Néhányan – így két Európa-bajnokunk, Hadfi Dániel és Ungvári Miklós, a 81 kilogrammos ofjabb Nagysolymosi Sándor, illetve Tóth „Aranykéz” István masszőr – másról is emlékezni fognak majd a Franciaországban töltött napokra: vélhetően mindannyian ételmérgezést kaptak, a körülményekhez képest már valamennyien jobban vannak.

Ami a folytatást illeti: Paks után két héten át klubedzésekkel, illetve összetartásokkal készülnek legjobbjaink, majd augusztus 9-én a csapat Braunschweigbe utazik, ahol legjobbjaink részt vesznek a hagyományos B-kategóriás viadalon, a világbajnokságot megelőző utolsó felkészülési versenyen. Nagysolymosi Sándor szakágvezető hozzátette: néhány dzsudokának igen komoly jelentőséggel bír majd ez a verseny, a 90 kilogrammosoknál ugyanis Németh Tamás (TFSE), Rajcsányi Gergő (Honvéd-Kipszer), Madarász Tamás (Debreceni SC-SI) és Farkas Bálint (Honvéd-Kipszer) között itt dől majd el, ki utazhat a riói világbajnokságra.
A braunschweigi táborozást a hónap második felében újabb követi majd: dr. Tóth László MJSZ-elnök közbenjárására a magyar válogatott meghívást kapott a római táborba, míg a paksi válogatottak ugyanebben az időszakban a bécsi juniortornát követő nemzetközi táborban hangolnak majd a vb-re, írja a mob.hu.