Nyilasi, Hannich, Csuhay és Bognár fia egy focicsapatban!

Akár a nyolcvanas évek válogatottjának is tűnhet a III. kerületi TUE felnőtt csapatának névsora, hiszen ifj. Bognár György és ifj. Nyilasi Tibor után ifj. Hannich Péter (a képen balra) és Csuhay Máté (a képen jobbra) is az óbudai futballklubhoz igazolt. Bognár György klubigazgató, az NB III-as csapat edzője örömmel fogadta egykori „kollégái” gyermekeit az együttesben.

ifjhannich.jpg

A legutóbbi bajnokság tavaszi idényében csatlakozott a Kerülethez az egyaránt 23 éves ifj. Nyilasi Tibor és ifj. Ebedli Zoltán, utóbbi már akkor sem tagadta, hogy nagy álma lenne egyszer Ausztriában futballozni, ezért nem meglepő, hogy ő nem maradt a klubnál, máshol próbál szerencsét. Ám Nyilasi gyökeret vert az óbudai klubban – gyerekek mellett edzősködik -, a mérkőzéseken pedig rendszeres játéklehetőséget kap, a legutóbbi, Csillaghegy elleni felkészülési meccsen, amelyet 5-0-ra megnyert a TUE, egy gólt is szerzett. Ifj. Bognár György az elmúlt szezont a Kerületben játszotta végig, a 19 éves középpályás először az ifi csapatban szerepelt, de Farkas József, a felnőtt együttes akkori edzője gyakran játszatta a felnőtt csapatban is.

Most hozzájuk csatlakozott két, szintén egykori ismert futballista fia. Csuhay Máté 28 éves, ballábas védő. Édesapja, Csuhay József sokszoros válogatott futballista, tagja volt annak a Videotonnak, amely UEFA-kupa-döntőt játszott 22 évvel ezelőtt. Csuhay Máté Óbudán lakik, és ott is dolgozik, ezért volt kézenfekvő, hogy az óbudai klubhoz igazol.
Ifj. Hannich Péter édesapja, aki szintén tagja volt a válogatottnak, a Verebes József-féle győri aranykorszak egyik meghatározó alakja volt. Ifj. Hannich ugyanúgy jobboldali középpályás, mint az édesapja volt, és ugyan a család továbbra is Győrben él, Péter a TF-en tanul, így mindenképpen a fővárosban szeretett volna futballozni. Mindkét labdarúgó édesapján keresztül került a TUE-ba, nem túlzás tehát azt állítani, hogy az óbudai klub és a felnőtt csapat edzője vonzza az egykori sztárok gyermekeit.

www.juniorsport.hu