Fellebbez a Kis Sándor, Czeglédi Péter kettős

kissandor.jpg

A Technosport Hungary versenyzőpárosa, a Kis Sándor – Czeglédi Péter alkotta kettős a július 27-29. között megrendezésre került Prohun 500 Kupát a szelektív szakaszokon elért eredményeik alapján az abszolút és kategória első helyen fejezte be.

A versenyzőpárost, a versenyt követően a verseny Felügyelő Testülete időbüntetésben részesítette. Az időbüntetéssel együtt az összetett hetedik helyen fejezték be a versenyt.

Az időbüntetés oka, hogy a versenyautóban használt GPS nyomkövető berendezés az utolsó, 4. szelektív szakaszon (Vitnyéd-Dél), a rajtot követő 3. kilométer után nem rögzítette a GPS pontokat, amelyért a szabályok értelmében időbüntetést kell kivetni.

A hiányos adatrögzítést a versenyzőpáros álláspontja szerint a készülék meghibásodása okozta, ezért a Felügyelő Testület döntése ellen fellebbezéssel éltek, melynek elbírálása maximum 30 nap lehet. A verseny kihirdetett végeredménye a fellebbezés elbírálásáig fellebbezés alatt áll.

Magyarázat, az OTRB 2.35 pontja kimondja:
Az a versenyző, akinek a GPS berendezése nem működik, vagy nem rögzít track-et vagy a GPS pontjainak több mint a 30%-a hiányzik az a normál versenykörülmények között futott legrosszabb időeredmény + 1 óra időbüntetést kapja.

www.technosport.hu