Karate, Motocross, Pacal: II. Bográcsverseny – Zomba

bogracs.JPG

Nem lehet okuk panaszra a Tolna megyei Zomba lakóinak. Tulajdonképpen a szomszéd települések lakóinak sem, hiszen a rendezvény, melyre meghívást kaptunk, a környező falvak lakosságát is nagy számban odacsábította Zombára.

Lehetett főzni, enni, gyöngyöt fűzni, motorozni, táncolni, és az egész napos rendezvényt napernyő alól, vagy egy fa árnyékában hűsölve végigcsodálni.
Nem ismeretlen szerkesztőségünk előtt ez a Szekszárd szomszédságában lévő csendes település, hiszen voltunk már itt egy egész napos kézilabda versenyen, melyet Dr. Antal György emlékének tiszteletére rendeztek.

A község polgármestere, Szűcs Sándor a helyi vállalkozókkal karöltve mindent elkövet, hogy a lakosság ne unatkozzon a hétvégeken, a kézilabda emléktornát már említettük, nemrég volt a zombai lovasklub rendezésében fogathajtó verseny, májusfa állítás, kolbászfesztivál.

A rendezvényen szétszórtan voltak a benevezett bográcsosok, mi ügyesen a zsűrihez telepedtünk le.

A zsűri tagjai Horváth Ferenc, a Horfer serleg tulajdonosa, a bográcsverseny díjainak és vándorserlegének szállítója, aki egyébként főzőverseny nyertese volt már Decsen, a Sárközi Lakodalomban, Kovács János mesterszakács,a Tolna megyei Ínyencklub elnöke, és Kerekes Antal.
Természetesen mi is kóstolgattunk a zsűrizésre hozott ételek közül, volt ott gulyás, pörkölt, paprikás krumpli, halászlé, pacalpörkölt, kőleves. Összesen 27 csapat nevezett a versenyre. Amíg a bográcsokban rotyogtak a belevalók, a szinpadon egymást váltották a műsorok. Karate bemutató, akrobatikus Rock and Roll, íjász bemutató, és zene minden mennyiségben.

vizesfoci.JPG

A csapatok között járkálva lencsevégre kaptuk a készülő finomságokat, és bár sok képet készítettünk, a hangulatot még leírni is nehéz lenne. Csupa vidám, jókedvű ember, akik egy jó bulira összejöttek a hétvégén.

A díjkiosztást követően folytatódtak a rendezvények, a helyi motorosklub bemutatót tartott, majd a vállalkozó kedvű vendégek ki is próbálhatták, milyen egy terep versenymotoron motorozni. Volt még vizes foci bajnokság, majd az Orosházi Fúvószenekar koncertje, ők 2006.-ban is a meghívottak között voltak.
Este tüzijáték szórakoztatta a vendégeket.

Gratulálunk a sok embert megmozgató rendezvényhez!

XLsport – Ezüstszegi József