Rijeka-i víkend hét közben

gsxr.jpg

Idén is – jó szokásunknak megfelelően – megrendeztük Horvátországban, a grobnik-i versenypályán a GSX-R KLUB hagyományos pálya rendezvényét, mely szinte hétvégi hangulatban telt 2007. augusztus 1-2-án (szerdán és csütörtökön).

Nem kell hozzá nagy bátorság, hogy kijelentsük az eddigi legjobb rijeka-i 2 napos rendezvényünkön vagyunk túl.

Mind az időjárás, mind pedig a résztvevők létszáma már sejtette, hogy remek szórakozásban lesz részünk, hiszen az eddigiektől némiképpen eltérően kifejezetten kellemes 25-30 fokos hőmérséklet uralkodott, az amúgy olvasztótégelynek is beillő kőfejtő közepén épült versenypályán, ahol amúgy nem ritkán 40 fokos hőségben rendeztük pálya napjainkat. Mintha a motorozni vágyók is, előre megérezték volna az ideális körülményeket az idén rekord mennyiségű érdeklődő érkezett. A buli első napján 25 perces váltásokkal követték egymást a pályán a versenyzők, akiket 2 csoportba soroltunk az általuk választott gyorsabb illetve lassabb menők közé.

Külön öröm számunkra, hogy a regisztráció során bejelentkezett 80 fölötti résztvevő közül jó néhányan idén voltak először velünk motorozni. A nap végére szemmel láthatóan mindenki kellemesen elfáradt a sok motorozástól és a társaság nagy része alig várta, hogy a közeli Opatija gyönyörű korzójának valamelyik kis étteremének teraszán elfogyasszon egy kellemes vacsorát baráti társaságban. Néhány órás éjszakai pihenőt követően csütörtöki nap is hasonlóan az előzőhöz rendkívül ideális körülményekkel fogadta a pályára érkezőket.

A délutánra tervezett verseny szimulációhoz szükséges eszközök is hibátlanul működtek így már a délelőtt folyamán tisztán látható volt, hogy komoly izgalmaknak, nézünk elébe az ebéd után. 3 különböző kategóriájú verseny szimulációban mérték össze tudásukat a GSX-R 600, a GSX-R Open és az egyéb márkákkal induló pártolóknak nevezett klubtagok. Az öldöklő csatákat és rendkívüli izgalmakat élhettünk át még mi is, akik a tribünről vagy a pálya mellől figyeltük az eseményeket így aztán nem nehéz elképzelni milyen adrenalin bombát vehettek magukhoz az aszfalt csíkon száguldó motorosaink.

Néhány perccel a futamok befejezése után ennek a legkülönbféléb jelét is adták. Öröm volt végignézni, a sok fülig erő szájjal érkező és élményeiket fennhangon mesélő újoncokon, valamint a „ Profik ” magyarázkodását az eredményeik láttán. Persze mindebbe bőséggel belefér egy kis csipkelődés, amit ilyenkor bőséggel meg is tesznek a motorosok egymás közt. Természetesen verseny szimuláció elképzelhetetlen díjkiosztó szimuláció nélkül, így számtalan díj került kiosztásra. Összességében csodás 2 napot töltöttünk együtt a GSX-R KLUB rekord létszámú tagjával Horvátországban, ahová terveink és reményeink szerint jövőre is visszavárunk, ha lehet az ideinél is több érdeklődött.

Ez jó mulatság volt. Köszönjük tagjainknak és barátainkak, valamint a velünk tartó VIP vendégeknek a részvételt.

Köszönjük a Magyar Szuzuki Zrt. aktív támogatását a rendezvény létrejöttéhez és sikeréhez.

2008-ban ismét ellátogatunk Rijekába, hogy egy még nagyobb motoros bulit élhessünk át a SUZUKI és a GSX-R-ek szellemében.