Tovább tart a Diósgyőr vesszőfutása

foci2.jpg

A labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában a Zalaegerszeg hazai pályán győzte le 4-1-re a DVTK csapatát. A kiegyenlített első félidő után az emberhátrányba kerülő vendégek ellen Tóth Norbert vezetésével megérdemelt hazai siker született.

NB I, 3. forduló
Zalaegerszegi TE – Diósgyőri VTK 4-1 (1-1)
Zalaegerszeg, 4000 néző
Vezette: Szabó S. (Kispál R., Szalai Z.)
ZTE: Babalj – Dudics, Polgár, Miljatovic, Vulin – Davidov, Máté, Tóth N. (Majoros, 86.), Koplárovics (Diawara, 68.) – Waltner (Balázs, 83.), Pekic
DVTK: Köteles – Hegedűs Gy., Vámosi, Elek, Farkas N. – Lakatos, Sipeki (Rebecsák, 79.), Vitelki, Fodor M. – Simon A. (Kállai, 64.), Douva
Gól: Pekic (17.), Waltner (70., 80.-11-esből), Vulin (85.), illetve Douva (28.)
Sárga lap: Polgár (59.), Davidov (81.)
Kiállítva: Farkas N. (62.)

13. perc: A jobb oldalról Farkas Norbert ívelhetett középre, de Douva fejese elkerülte a kaput.

17. perc: Megszerezte a vezetést a ZTE! Formás támadás végén Davidov labdájával Pekic került helyzetbe, és 16 méterről a jobb alsóba lőtt (1-0).

28. perc: Egyenlített a DVTK! Ezúttal a vendégek mutattak be egy szép akciót, ahol Elek indítása után Douva 12 méterről lőtt a hálóba (1-1).

61. perc: Tóth Norbert adott be egy jobb oldali szögletet, és Polgár 6 méteres fejesét Köteles szenzációsan védte.

62. perc: Farkas Norbert ütötte meg Tóth Norbertet, amiért a játékvezető kiállította a diósgyőri játékost.

70. perc: Waltner góljával ismét hazaiak szereztek vezetést! Tóth Norbert szögletét a rövid sarokra érkező hazai csatár fejelte a hálóba (2-1).

80. perc: Megszerezte második találatát Waltner! Dudics jobb oldali beadásánál Waltnert ellökték a büntetőterületen belül, amiért Szabó játékvezető tizenegyest ítélt. A letett labdát a sértett higgadtan helyezte a hálóba (3-1).

85. perc: Három gólra nőtt a Zalaegerszeg előnye! Tóth Norbert jobb oldali beadását Davidov csúsztatta meg, és Vulin közelről a hálóba bólintott (4-1).

Az első negyvenöt percben hosszú ideig a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, és ennek eredményeként a vezetést is megszerezték, azonban a bizonytalan védekezésüknek köszönhetően feljött a Diósgyőr, és Douva találatával döntetlennel fejeződött be az első félidő.

A szünet után a kiállítás rányomta bélyegét a további játékra, mert a megfogyatkozó vendégek megingásait a Zalaegerszeg könyörtelenül kihasználta, és végül ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott.

Mobilpress