Pontot vesztett a bajnok a Balaton-parton

bfcsiofok.jpg

A Siófok hazai pályán játszott 1-1-es döntetlent a tartalékos Debrecen ellen a labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában. A rengeteg helyzetet kihagyó vendégek ellen a becsülettel küzdő sárga-kékek otthon tartották az egyik pontot.

NB I, 3. forduló
BFC Siófok – DVSC-TEVA 1-1 (1-1)
Siófok, 1200 néző
Vezette: Bede F. (Butkai Zs., Farkas B.)
Siófok: Hegedűs L. – Miklósvári, Kuttor, Forgács, László A. – Melczer (Homonyik, 46., Sütő, 92.)), Tusori, Kanta Sz. (Selei, 73.), Nagy L., Eugene – Fülöp Z.
DVSC: Csernyánszki – Nagy Z., Bíró P., Szűcs L., Szatmári – Czvitkovics, Issiémou (Spitzmüller, 22.), Rudolf G., Nagy R. (Szilágyi, 69.) – Sidibe, Zsolnai (Kerekes, 74.)
Gól: Melczer (18.), illetve Rudolf (34.),
Sárga lap: Homonyik (79.), illetve Csernyánszki (30.), Rudolf (86.), Bíró P. (93.)

11. perc: Rudolf került helyzetbe a bal oldalon, de 12 méteres lövését védte a hazai kapus.

18. perc: Előnybe került a Siófok! Issiémou vesztette le a labdát a saját térfelén, majd Eugén Nagy Lajost indított a jobb oldalon, akinek a hosszú oldalra ívelt labdáját Melczer fejelte a hálóba (1-0).

30. perc: Nagy Lajos előrevágott labdájára Fülöp csapott le az elmélázó vendég védők között, akit a kapujából kifutó Csernyánszki elütött. A szabadrúgást Kanta centikkel csavarta a bal sarok mellé.

34. perc: Egyenlített a bajnokcsapat! Rudolf vezette három védő gyűrűjében a labdát, majd a kaputól 20 méterre lövésre szánta el magát, és a Tusori lábán megpattanó labda a jobb sarokba vágódott (1-1).

41. perc: Czvitkovics jobb oldali szögletét Sidibe fejelte 5 méterről kapura, de Hegedűs nagy bravúrral szögletre mentett.

55. perc: Nagy Lajos jobb oldali beadása Fülöphöz került, aki félfordulatból 11 méterről kevéssel lőtt a kapu mellé.

65. perc: Nagy Lajos cselezte be magát a kapu előterébe, majd az egyedül álló Kantához passzolt, aki nagy helyzetben 12 méterről a kapu fölé lőtt.

68. perc: Czvitkovics távoli szabadrúgását parádésan szedte ki Hegedűs a felső sarokból.

69. perc: Egy kipattanó Rudolf elé került, aki 20 méterről egyből lőtt, és a labda a jobb kapufáról pattant a mezőnybe.

70. perc: Újabb szabadrúgást végezhetett el Czvitkovics, de ezúttal a kapufa mentett.

76. perc: Kerekes játszott Sidibehez, aki 14 méterről lőtt, de a hazai kapus sokadik bravúrját bemutatva védett.
Az első percektől az erősen tartalékos felállásban játszó vendégek akarata érvényesült, ennek ellenére egy ellentámadás végén a Siófok szerezte meg a vezetést. Ezt követően mindent megtett az egyenlítésért a Debrecen, ami Rudolf találatával végül sikerült, de a hazai kontrákba mindig benne volt a gólveszély.

A szünet után magasabb fokozatba kapcsolt a bajnokcsapat, de hiába dolgoztak ki számtalan gólhelyzetet, nem sikerült bevenniük a szenzációsan védő Hegedűs kapuját. A B-csapatukkal érkező vendégek így egy ponttal távoztak a lelkesen játszó Siófok otthonából.

Mobilpress