Münchenben az új Maradona

pierre.jpg

Ameddig az olasz, a spanyol és az angol lapok a legnagyobb sztárok átigazolásaival foglalkoznak, addig a német Bild pénteki számában nagyobb írást szentelt a jövő Maradonájának tartott, mindössze 13 éves Pierre Larrauir Corroy szerződtetéséről.

Anglia

Az angol lapok nem tudnak a Tevez-ügy nélkül élni, a The Sun, a Daily Express, a Daily Star, a Times és a Daily Mail is az argentin támadó kálváriájának folytatását hozza első számú hírként. Igaz, ezúttal már konkrétumokról is beszámolnak a lapok, hiszen brit értesülések szerint csütörtökön végre pont került az ügy végére, a Manchester United, a West Ham és a futballista játékjogát tulajdonló Kia Joorabchian ugyanis megegyezett egymással. A londoniak 2 millió fontot kapnak a játékos távozása után.

Spanyolország

A spanyoloknál is téma még Kaká madridi szerződtetése, de már maga Ramon Calderon, a királyi gárda elnöke is csak az újságírók nyomása miatt foglalkozik az üggyel. A klubvezető ezúttal azt nyilatkozta, hogy a Milannal még talán sikerülne zöld ágra vergődni, de csakis akkor, ha Kaká akarná a klubváltást. A fővárosiak már inkább új futballisták szerződtetésén dolgoznak, Calderon szerint még két-három labdarúgó érkezhet az együtteshez augusztus végéig, köztük Rafael van der Vaart, akit Bernd Schuster vezetőedző külön kérésére igazolna le a vezetőség. Szó van a barcelonai Iniesta megszerzéséről is, de a középpályás szerződtetésébe még Calderon sem éli bele magát, a katalánok várhatóan nem adják el a legnagyobb riválisnak játékosukat.

Németország

A Bild nagyobb cikket közöl a Bayern München egyik legújabb szerzeményéről, de nem Riberyről, vagy Kloséről, hanem a 13 éves perui származású Pierre Larrauir Corroyról. A fiatalembert néhány videó és két próbajáték után igazolta le a bajor együttes, és a szakemberek szerint hamarosan a világ legjobb játékosát tisztelhetjük benne. Az új Maradonának becézett Larrauir a szabályok szerint még nem költözhetett volna Münchenbe, de szülei kérték, hogy a fiú a Bayernben nevelkedhessen, így pedig már a FIFA sem köthetett bele a szerződtetésébe. A focistapalánta természetesen még jó ideig az ifik között rúgja a labdát, a bajorok szerint négy-öt év múlva már mindenki a csodagyerekre figyel majd.

Olaszország

A La Gazzetta dello Sport "Pato felkészült Olaszországra" címmel közölt egy nagyobb cikket, amely a Milan új szerzeményének, a 17 éves Alexandre Patónak a leigazolását járja körbe. Az írás kitér arra, hogy a fiatal focista szerződtetése néhány percen és egy telefonhíváson múlt, az olaszoknak az utolsó pillanatban sikerült elhalászni a játékost a Chelsea, az Inter és a Real Madrid orra elől. Pato egy cseppet sem bánja, hogy Olaszországba került, sőt, szívesen költözik Milánóba, már csak azért is, mert minden álma az volt, hogy együtt futballozhasson példaképével, Ronaldóval. A piros-feketék a szabályok szerint 18 éves kora előtt kizárólag barátságos meccseken játszathatják a támadót, de a vezetők megígérték a focista szüleinek, hogy a következő hónapokban is gondját viselik fiuknak, és úgy bánnak vele, ahogy a legnagyobb sztárokkal szokás.

www.samsungsport.hu