Bükk Maraton: kupafordulók és világversenyek – 6 esemény röviden

bukkmaraton.jpg

Bükk Maraton: a Groupama Mountain Bike Maraton Magyar Kupasorozat 4.,  egyben a T-Mobile Top Maraton sorozat 3. állomásán Hasenfratz és Simon a győztes.

Az Eger melletti Berva-völgyből rajtoltak a Groupama Mountain Bike Maraton Magyar Kupasorozat 4., egyben T-Mobile TOP Maraton sorozat 3. futamának versenyzői augusztus 5-én. A Nagy SE szervezte – immár hetedik – Bükk Maratonon több mint 1200-an vágtak neki a Bükk emelkedőinek és lejtőinek. Közel 30 kategóriában hirdettek győztest, a legnagyobb figyelem ezúttal is a 100 km-en küzdő felnőtt férfiakra és a középtávon versenyző felnőtt nőkre irányult. A férfiaknál a maraton 2007-es bajnoka, Hasenfratz Péter (Bringabanda SC), a nőknél Simon Emese (KTM Team Bornsport) diadalmaskodott, megtartva mindketten a Groupama Mountain Bike Maraton Magyar Kupasorozatban vezető pozíciójukat.

Bükk Maraton, eredmények:

Felnőtt elit férfiak, hosszútáv:
1. Hasenfratz Péter (Bringabanda SC), ideje 4:22:57 óra,
2. Lami Michael (Junp Sport Kosice), 6:17 perc hátrány,
3. Blazsó Márton (Szegedi KSC), 6:18 perc hátrány.

Felnőtt elit nők, középtáv:
1. Simon Emese (KTM Team Bornsport), ideje 2:37:53 óra,
2. Módos Gabriella (Merida Maraton SC), 4:19 perc hátrány,
3. Nagy Hedvig (Bringabanda SC), 8:59 perc hátrány.

Groupama Mountain Bike Maraton Magyar Kupasorozat összetett eredmények a 4. futam után:

Elit férfiak:
1. Hasenfratz Péter (Bringabanda SC) 900 pont,
2. Szalay Péter (Csömör KSK) 730 pont,
3. Blazsó Márton (Szegedi KSC) 570 pont.

Elit nők:
1. Simon Emese (KTM TEAM – BORNSPORT) 810 pont,
2. Deli Anett (Bringavilág SK. Bornsport) 610 pont,
3. Balázs Beáta (Bringabanda SC) 570 pont.

Bükk Maraton, további információk:
T-Mobile TOP Maraton sajtó, Eisenkrammer Károly: (06) 30-815-29-93,
Bükk Maraton, Nagy Ádám főszervező: (06) 30-815-29-89, www.topmaraton.hu és www.bukkmaraton.hu

A Groupama Mountain Bike Magyar Kupasorozat következő állomására.

.a Merida Kupa alkalmával kerül sor augusztus 19-én. A hegyikerékpáros mezőnyben ismét az olimpiai crossz képviselői állnak majd rajthoz, s mivel a nemzetközi szövetség versenynaptárában C1-es kategóriával bejegyzett versenyről van szó, ismét az olimpiai kvalifikációba beleszámító világranglista-pontok gyűjtésére nyílik majd lehetőség az XCO kupasorozat hatodik, egyben utolsó etapja alkalmával. A Pest-megyei Pilisborosjenőn megrendezésre kerülő versenyről további információk a www.meridateam.hu honlap "letöltések" menüpontja alatt olvashatók; részletes beharangozó hamarosan.

Melts győzelme, Buruczki és Parti helyezése Törökországban újabb világranglista-ponokat ért

A magyar Olimpiai Crossz válogatott keret három tagja UCI C2-es kategóriájú hegyikerékpár-versenyen állt rajthoz Törökországban, kiváló eredményeket elérve. Buruczki Szilárd, Melts András és Parti András Izmitben, a 2. Karpete Cup-on vett részt: Melts végül megnyerte a futamot Parti előtt, Buruczki hetedik lett, eredményük összesen 56 újabb világranglista-pontot jelent az olimpia felé.
Izgatottan várjuk az UCI frissített ranglistáját (www.uci.ch), mert az országok nagy része az UCI által előírt napon tartotta az OB-t, válogatottunk pedig a közelmúltban is becsületesen gyűjtötte pontjait.

Benkó Barbara Svájcban az EB-győztest megelőzve a dobogó tetején

A Pilis Cross Country Club EB ezüstérmes hegyikerékpárosa, Benkó Barbara újabb győzelmet szerzett az olimpiai crossz szakágban. Benkó László szakvezető vezetésével a juniorok és a fiatalabb utánpótlás-korú – nem csak válogatott – bringások saját szervezésben, a Swiss Cup soron következő állomásán vettek részt Bernben. A Swiss Power Cup 7., utolsó előtti futama a felnőttek részére Hors Class besorolású volt, mely a világkupa után a legtöbb pontot érő nemzetközi verseny. A svájci viadalon ezúttal Benkó Barbara az Európa-bajnok Stirnemannt is megelőzve állhatott a dobogó tetejére. A junior férfiak között Lukács Bálint (Csömör KSK) a 18. helyen végzett.

Eredmények (junior nők):

1. Benkó Barbara (HUN),
2. Kathrin Stirnemann (SUI),
3. Vivienne Meyer (SUI).

Bővebben: www.swisspowercup.ch

Downhill és 4X Európa-bajnokság – magyar vonatkozású eredmények
DH és 4X EB – Elatohóri, Görögország

DH ffi felnőtt: 35. Halász Krisztián (Vuelta SE),
DH női felnőtt: 13. Szeghalmi Orsolya (KKSK),
DH Junior ffi: 33. Tóth Ádám (Kolibri SC), 36. Veres Márton Vitéz (Király SE).

4X nők: 6. Szeghalmi Orsolya (KKSK), 4X ffi: 12. Prájczer Péter (Soproni Autoklub BMX SE), 18. Deli Gábor (Veszprémi Spartacus SE), 25. Kovács Attila (Lőrinc 2000 SE).

További információk: http://www.outsports.gr/default.php

Hétvégén Maraton világbajnokság

Az előttünk álló hétvégén, vasárnap a belga Verviers-ben megrendezésre kerülő Maraton VB-re Valter Tibor maraton szakvezető a következő versenyzőket jelölte ki: Szalay Péter (Csömör KSK), Blazsó Márton (SZKSC) és Bogár Gábor (Bringavilág SK), így ők fogják képviselni hazánkat. Az idei Magyar Bajnok Hasenfratz Péter nem vállalta a szereplést, női versenyzőt pedig nem delegáltunk.
A világbajnokságról bővebb információk: http://www.verviers.be/vtt/EN/en_index.html

www.mountainbikesport.hu