Az Al Kaida Beckham és Rooney kivégzésével fenyeget

beckhamandrooney.jpg

A News of the World információi szerint a terroristaszervezet legújabb meghirdetett akcióiban nyugati sztárfocisták elleni merényletekkel fenyegetőzik.

Érdeklődők milliói láthatták azt a videófilmet, amelyen feltételezhetően az Al Kaida közel-keleti terrorszervezet üzen a nyugati világnak. A kisfilmben Wayne Rooney, David Beckham és Thierry Henry elleni merényletekkel fenyegetőznek, különböző animációkkal és képaláírásokkal sokkolva a nézőt. A videót, egy glasgow-i szerveren osztották meg, készítőit, illetve terjesztőit nagy erőkkel keresik Nagy-Britanniában. A látottakkal kapcsolatban egy terrorista szakértő, Neil Doyle osztotta meg véleményét az újság internetes kiadásában:

– Nem kétséges, hogy valódi a fenyegetés. Nagyon körültekintően van megválasztva a szóhasználat, kettős értelmű kifejezéseket használnak a videóban. Egyértelmű az elrettentő hatás elérésének a célja is, a holttestek és a véres képek mind provokálni akarják a nézőt. Összességében nagyon sokkoló a videó – jelentette ki a szakértő.

www.samsungsport.hu