Valóságshowban figyelik a gyönyörű amerikai autóversenyzőt

ashleyforce.jpg

Az amerikaiak kifejezetten kedvelik, ha a férfias sportágakban hölgyek tűnnek fel, azt pedig különösen, ha az a hölgy ráadásul még csinos is.

Nos, Ashley Force mindkét említett kritériumnak megfelel, így a tengerentúlon igen nagy népszerűségnek örvend. Olyannyira, hogy az egyik internetes portál a világ 32 legszebb sportolónője közé is beválasztotta, sőt az egyenes kieséses rendszerű „versenyben” már a nyolcaddöntőben van, következő ellenfele a mindig rózsaszínben pompázó golfozónő, Paula Creamer lesz.

A most 24 éves Ashley Force gyakorlatilag esélyt sem kapott arra, hogy ne autóversenyző legyen: az édesapja, John Force, az Egyesült Államokban nagy népszerűségnek örvendő NHRA-sorozatban 14-szer nyert bajnoki címet. Mivel John megszállottan szereti az autókat, s állandóan a kocsik között mozgott, ezért törvényszerű volt, hogy előbb-utóbb Ashley is beletanul ebbe a világba. Az anaheimi középiskolában még tagja volt az iskolai szurkoló lányok csapatának, az egyetemen pedig kommunikációt tanult, ám az autóversenyzés elcsábította a szakmájától.

– Mindig is az édesapámhoz akartam hasonlítani, s nagyon büszke vagyok arra, hogy az övéhez hasonló úton járok – mondta Ashley, aki 2004-ben, újoncként a negyedik helyen zárta a nemzeti pontversenyt, majd a fejlődésének újabb állomásaként a Funny Car-kategóriába került, ahol ugyancsak bizonyított. Olyannyira, hogy az idén áprilisban Atlantában történelmet írt: megnyerte a versenyt úgy, hogy volt pillanat, amikor az ellipszis alakú pályán óránként 317.5 mérföldes sebességgel száguldott. A családban egyébként nem csak ő követte az édesapa példáját, hiszen a két lánytestvére, Courtney és Brittany, valamiint az idősebb féltestvére, Adria is autóversenyző, amiből a család igyekszik is tőkét kovácsolni: a tengerentúlon futó egyik valóságshow éppen a Force-család mindennapjait mutatja be, s a műsor nézettsége, már csak a szép Ashely miatt sem rossz.

www.juniorsport.hu