Magyar-olasz: 20 milliós nyereség, 10 milliós prémium!

magyarvalogatott.jpg

Egyik meghatározó szponzoránál, a Pappas Autó Magyarország Kft.-nél vendégeskedett csütörtöki elnökségi ülésén az MLSZ vezérkara.

Sok más napirendi pont mellett természetesen a legtöbb szó a szerda esti, 3-1-es bravúros győzelmet hozó magyar-olasz mérkőzésről esett. Elhangzott, hogy a találkozót a helyszínen – a legfrissebb adatok szerint – 36 638 szurkoló látta, míg a televíziós közvetítést a tévét nézők 42(!) százaléka, mintegy 1.5 millió érdeklődő figyelte.

A szövetség elnöksége a legnagyobb elismerés hangján értékelte a magyar válogatott teljesítményét, s 10 millió forintos prémiumot szavazott meg a játékosoknak és a szakmai stáb tagjainak.

Elkészült az első elszámolás is a slágermérkőzéssel kapcsolatban, s ennek végeredménye: nettó 20 millió forintos plusszal zárt az MLSZ.

Szintén pénzzel kapcsolatos bejelentés volt, hogy – jelentősen javítva a szövetség cash flow-ját – a televíziós közvetítések jogtulajdonosa, a Sport5 1.3 millió eurós, határidő nélküli hitelt biztosít azoknak az összegeknek az ellentételezéseképpen, amelyeket az UEFA és a FIFA zárolt. Az ezzel kapcsolatos törlesztésre majd a Kentaro-per lezárulta után kerül sor.

Szóba került klubcsapatainknak a vártnál gyengébb kupaszereplése is, s a helyzet értékelésére, az előrelépést elősegítő lépések kidolgozására bizottság alakult, amelynek vezetője dr. Kovács Péter, az Újpest tulajdonosa lett, tagjai szintén hasonló szerepet játszanak a magyar élfutballban: Szima Gábor (Debrecen), Nagy Ferenc (Zalaegerszeg), Jámbor János (Vasas) és George Hemingway (Honvéd).

Élénk vitával kísért előadást tartott dr. Berkes István egyetemi tanár, az MLSZ orvosi bizottságának elnöke. A sportág irányítói támogatták egy úgynevezett sérülésregiszter elkészítését, ugyanakkor a bizottság felkérést kapott, hogy vegyen részt a Telkiben létesülő edzőközponttal kapcsolatos egészségügyi előkészületekben, s a biztosításokkal kapcsolatos új rendszer kidolgozásában. A Sportkórházra számítanak abban is, hogy hathatós segítséget nyújtson az A-válogatott melletti sportorvosi tevékenységben is.

www.mlsz.hu