Remy Bonjasky az idén is K-1 bajnok akar lenni!

remyb1.JPG

Egy kellemes beszélgetés alkalmával megtudtuk, hogy a 2-szeres K1 Világbajnok hogyan vélekedik a magyar K-1-ről, a top 16-os elitről vagy éppen a japánok részlehajlásáról…

Fight Media: Sok szeretettel köszöntük Magyarországon!
Remy Bonjasky: Köszönöm szépen. Nagyon örülök, hogy itt lehetek!

Fight Media: A Téged ért nagy veszteséged miatt kérlek, fogadd őszinte részvétünket!
Remy Bonjasky: Köszönöm.

Fight Media: Jelenlegi terveid? Mi a helyzet a K-1 World Grand Prix sorozattal?
Remy Bonjasky: Legközelebb szeptember 29-én fogok mérkőzni Koreában, a K-1 WGP 16-os selejtezőjében. Ott, reményeim szerint, ha győzök, akkor továbbjutok a decemberi döntőbe.

Fight Media: …És?
Remy Bonjasky: És természetesen szeretném megnyerni az idén (is) a döntőt. Hm, igen!
Ez jelenleg a legnagyobb tervem. (- mondja mosolyogva Remy)

Fight Media: Nos, Magyarországon igen népszerű vagy, így bátran mondhatom, hogy sokan fognak Neked szurkolni! Természetesen ehhez sok sikert kívánunk!
Remy Bonjasky: Köszönöm szépen!

Fight Media: Mit gondolsz, ki lehet a következő ellenfeled?
Remy Bonjasky: Biztosra nem tudom, még nem dőlt el, de néhányan azt mondogatják, hogy Peter Aerts lehet az. Ha így lesz, akkor ez egy nagyon kemény mérkőzésnek ígérkezik, hiszen Peter egy tökéletes harcos, aki már 3 alkalommal nyerte meg a K-1 világbajnokságot. Szóval nagyon keményen edzek, sőt még keményebben fogok, hiszen neki is ugyan az a célja: hogy megnyerje a K-1-et. Ő is keményen edz és hát ettől olyan nagyszerű ez a sport!

remyb2.JPG

Fight Media: Hát igen. Pár hete találkoztam vele és bizony ő is ugyan ezt mondta: "Meg akarom nyerni a K-1-et!"
Remy Bonjasky: (mosolyog…)

Fight Media: De ne felejtsük el, Te is megnyerted a K-1 WGP-t már 2 alkalommal!
Remy Bonjasky: Köszönöm a biztatást!

Fight Media: Van-e valaki, akivel mindenképp szeretnél mérkőzni?
Remy Bonjasky: Igazából nem érdekel, hogy kivel kerülök össze. Természetesen van néhány harcos akivel szívesen megmérkőznék, de nem ettől leszel te bajnok. Bárkivel meg kell mérkőznöm, aki nagy, erős és előttem áll.

Fight Media: Mit gondolsz a Magyar K-1-ről?
Remy Bonjasky: Ez jó, ez jó! Komolyan. Úgy értem, hogy komoly lépéseket tesznek a szervezők és a versenyzők is. Az összecsapásokon látszott, hogy beletették a szívüket a harcosok, de természetesen még dolgozniuk kell néhány új technika begyakorlásán is ahhoz, hogy átléphessenek egy magasabb szintre. De tényleg jó munkát végeztek a fiúk! Élveztem a gálát és láttam néhány jó harcost. Tetszett a torna győztese, aki valóban megtett minden tőle telhetőt. Gratulálok neki!

Fight Media: Mi a véleményed a K-1 mezőnyében feltűnt új arcokról? Gondolok itt Paul Slowinski-re vagy remyb3.JPGBadr Hari-ra, akik újaknak számítanak a top 16-ban.
Remy Bonjasky: Értem mire gondolsz. Az igazat megvallva közöttük Badr Hari-t tudnám kiemelni, aki egy született tehetség, bár a többiek is valóban erősek, de nem kimondottan nagy tehetségek. Gondolok itt olyan kiváló harcosokra, mint Ruslan Karaev, aki tényleg ügyes, de az utóbbi 4 mérkőzésén KO-val kapott ki. Szóval jó harcos, de nem kivételes. Igen, nem kivételes tehetség.

Fight Media: Mi a helyzet a színfalak mögött? Gondolunk itt a kapcsolatra a nagy sztárok között mérkőzések előtt, alatt és után? Azért nem olyan "barátságtalan" a helyzet, nem?
Remy Bonjasky: Természetesen nem! Az igazat megvallva maximum 1-2 emberről tudom elmondani, hogy kevésbé barátságos, de azért többnyire mindenki jóban van mindenkivel. Persze a ringen belül az más. Az üzlet. Ott azt teszed, amit tenned kell. Hiszen azért edzettél!
Ringen kívül mindig van lehetőség arra, hogy közösen igyunk valamit vagy szórakozzunk. Hm, igen.

Fight Media: Oh, és mi a véleményed a K-1 legújabb pontozási rendszeréről, amit Hong-Kong-ban tapasztalhattunk meg?
Remy Bonjasky: Nem igazán láttam még a gálát. Csak a számomra fontos Peter Aerts mérkőzését láttam Nicholas Pettaz ellen. De volt ott valami új "pontozási rendszer"?

Fight Media:: Hát igen. Megint mérkőzött Musashi és…
Remy Bonjasky: Ja! És gondolom segítették?

Fight Media: Persze.
Remy Bonjasky: Nos, mindig segítik őt, hogy nyerjen. Az egyik oldalról megértem a dolgot, de ez nem fair!
Tudjuk, hogy ez biznisz a számukra. Azt megértem, hogy számukra fontos, hogy egy japán nyerjen meg valamit. Érted? De még ha ez üzlet is, akkor is lojálisnak kellene lenniük a sporttal és a harcosokkal szemben.

remyb4.JPGFight Media: A jelenlegi életeddel kapcsolatban: most csak a sportnak élsz vagy vannak esetleg tanítványaid is?
Remy Bonjasky: Most csak a harcnak élek. Mint említettem, teljes erővel készülök a koreai k1 selejtezőre és hát igaz az is, hogy vannak hosszabbtávú terveim is. Természetesen nem mérkőzhetsz örökké. Úgy gondolom, 36 éves koromban egy újabb karriert fogok felépíteni.

Fight Media: Láthatunk-e Téged esetleg majd címvédő mérkőzésen is. Szóval a WPKA profi thai-box világbajnoki címed fogod-e védeni valamikor?
Remy Bonjasky: Nem hiszem, mivel szerződés alatt állok a K-1 szervezettel. Így ők nem igazán néznék jó szemmel, ha egy külső szervezet bajnoki címéért vállalnék szerepet.
De a super fight az oké!

Fight Media: Nagyon szépen köszönjük, hogy a Fight Media rendelkezésére álltál és további sok sikert kívánunk Neked!
Remy Bonjasky: Én köszönöm, hogy megkerestetek és üdvözlöm a Fightmedia.hu olvasóit! 

www.fight.hu / XLsport