US Open: Czink és Nagy Kyra még versenyben, Gubacsit kiselejtezték

nagykyra.jpg

Gubacsi Zsófia kiesett az amerikai nyílt teniszbajnokság selejtezőjének nyitókörében: a magyar játékost a spanyol Marta Marrero búcsúztatta két szettben.

A selejtezőkben érdekelt másik két magyar viszont vette az első akadályt.
Czink Melinda két játszmában verte az amerikai Asia Muhammedet.. A világranglistán 133. helyen álló Czink Melinda 25. kiemeltként a hazaiak egyik versenyzőjével Asia Muhammeddel csapott össze.

A 16 éves amerikai mindössze a 707. helyen áll a világranglistán, csupán egy WTA-tornán vett részt ezt megelőzően, ott pedig ki is kapott az első mérkőzésén.
Pályára lépését ezúttal sem kísérte több siker… Czink a második fordulóban a M. Koriceva (ukrán) – M. Ani (észt) mérkőzés győztesével találkozik.
Nagy Kyra három játszmás mérkőzésen búcsúztatta a horvát Ivana Abramovicot. Az első játszma még a horvát játékosé lett, de végül Nagy Kyra egyenlíteni, majd fordítani tudott.
Mindkét magyar bejutott a selejtező második fordulójába. A főtáblára jutáshoz három győzelem szükséges. Szávay Ágnes – egyetlen magyarként – alanyi jogon már főtáblás New Yorkban.

Eredmények:
US Open, női egyes
Selejtező 1. forduló: Marrero (spanyol) – Gubacsi Zsófia 6:4, 6:1, Czink Melinda (magyar) – Asia Muhammed (amerikai) 6:2, 6:2, Nagy K. (magyar) – Abramovic (horvát) 3:6, 6:2, 6:4

www.mob.hu