Torna: sikeres bemutatkozás

torna.jpg

Az első csoportban mutatkoztak be a magyar tornásznők – Böczögő Dorina, Gombás Laura és Korcsmáros Enikő – a stuttgarti olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjében. A magyarok hibátlan gyakorlatokat mutattak be, a vezetőség…

…elégedett teljesítményükkel, Draskóczy Imre Héraklész-vezetőedző szerint az elmúlt időszak legjobb gyakorlatait láthatták, és óriási dolog, hogy Böczögő az első fordulóban ilyen magas összpontszámot ért el. Böczögő 55.150-nel a magyarok közül a legmagasabb pontszámot kapta (ebben a fordulóban két kínai mögött ezzel a harmadik helyre került), ám hogy ez az összetett szempontjából mire elegendő, csak vasárnap, a kvalifikáció végeztével derül ki.

A magyarok közül Gombás 53.025-öt teljesített, míg a Korcsmáros kapta a magyarok közül a legkevesebb pontot.

Böczögő Dorina: „ A versenyen jó volt a hangulat, hibátlanul tornáztam. Úgy érzem, mindent megtettem azért, hogy megszerezzem a kvótát. Meglátjuk, hogy ez a pontszám mire lesz elég, én bizakodom.”

Gombás Laura: „ Összességében jól versenyeztem, de bevallom őszintén, örülök, hogy vége van, mert megkönnyebbültem. A talajom és az ugrásom kifejezetten jó volt, picit korláton és gerendán korrigálnom kellett. Fejben végig ott voltam, ennek nagyon örülök, de sajnálom a kisebb hibákat.”

Korcsmáros Enikő: „ Három szerrel elégedett vagyok, viszont a korláttal nem. Összességében sikerültek a gyakorlatok, de persze lehettem volna jobb is. Megkönnyebbültem a verseny végén.”

További program:

Szeptember 2. Női selejtező, 2. nap ( este 22.00 körül várható a selejtezőbeli végleges eredmény)

Szeptember 3. Férfi selejtező, 1. nap (magyarok az 1. csoportban) 10.00 (ezen a napon csak az elért pontszámokat tudjuk)

Szeptember 4. Férfi selejtező, 2. nap (este 22.00 körül várható a selejtezőbeli végleges eredmény)

Szeptember 7. Egyéni összetett finálé a legjobb 24 számára, férfi 14.00, női 18.30

Szeptember 8. Szerenkénti finálé 14.00 (ló várhatóan 15.00)

Szeptember 9. Szerenkénti finálé 14.00 ( A vb végeztével az olimpiai kvóták véglegesítése)

Szeptember 10. 11.40 – Érkezés Ferihegy 2B

info: Kaszala Claudia
www.sportfm.hu