Ismét Talmácsi vezeti a világbajnokságot

talmacsi.jpg

Egy rendkívül izgalmas futam végén Talmácsi Gábort (Aprilia) a második helyen intették le Mattia Pasini (Aprilia) mögött a Misanóban megrendezett 125 kcm-es futamon.
 
Az utolsó körben a világbajnoki pontversenyben vezető Hector Faubel (Aprilia) szó szerint kiütötte a versenyből Simone Corsit (Aprilia) és végül csak a 17. helyen motorozott célba a spanyol versenyző. Ezzel Talmácsi Gábor tíz pontos hátrányát tíz pontos előnyre váltotta a világbajnoki pontversenyben. A dobogó harmadik fokára a japán Tomoyoshi Koyama (KTM) állhatott fel.

A rajtnál Simone Corsi szinte felöklelte Talmácsi Gábort, ám a magyar motoros szerencsére ki tudta védeni a veszélyes szituációt és a motor nyegében tudott maradni. Az élre álló Mattia Pasinit Talmácsi csapattársa Hector Faubel vette üldözőbe, Corsi és Lukas Pesek (Derbi)Talmácsi előtt motorozott.

Talmácsi megelőzte Peseket, miközben az élen álló Pasini visszaesett, így Corsi állhatott az élre, az olasz motorost Faubel és Talmácsi követte. Nem sokkal később Faubel megelőzte Corsit, miközben Pasini elment Talmácsi mellett. Pasini üldözőbe vette Faubelt, kit nem sokkal később megelőzött és az olasz motoros innentől már nem adta ki kezéből az első helyet. Pasini folyamatosan gyorsult és otthagyta a Corsi, Faubel, Pesek, Talmácsi alkotta kvartettet.

Tíz körrel a vége előtt Pesek megelőzte Faubelt, aki így közvetlenül Talmácsi előtt motorozott. Pasini nég másdoperccel meglógott, majd Faubel és Talma is megelőzte Peseket. Miközben Koyama felzárkózott óriásit hibázott Lukas Pesek, aki elesett és kiesett a versenyből. A japán motoros ki tudta kerülni a cseh fiút.

Hárman maradtak a dobogó második és harmadik fokára, Faubel megverte Corsit, aki nagyon gyorsan visszaelőzött. Talmácsi igyekezett tartani a pozícióját, majd egy jobb kanyarban Corsi szinte keresztbe motorozott Faubel pedig hátulról nekiment az olasz versenyzőnek. Mindketten elestek, miközben Talmácsi Gábor megúszta az esetet és elment mellettük.

Corsinak leállt a motorja, így ő már nem tudta befejezni a versenyt, Hector Faubel pedig csak a 17. helyen tudott bemotorozni a célba, így nem szerzett újabb világbajnoki pontokat.

A szerencsés nyertes Talmácsi megszerezte a második helyet és 189 ponttal átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben.

Cinzano San Marino-i Nagydíj, Misano, 125 kcm:
1. Mattia Pasini (olasz, Polaris World Aprilia) 39:47.944 perc
2. Talmácsi Gábor (Bancaja Aspar Aprilia) 39:52.718
3. Tomoyoshi Koyama (japán, Red Bull KTM) 39:56.520
4. Sergio Gadea (spanyol, Bancaja Aspar Aprilia) 40:03.763
5. Pol Espargaro (spanyol, Belson Campetella Aprilia) 40:11.916
6. Randy Krummenacher (svájci, Red Bull KTM) 40:13.103
7. Stefan Bradl (német, Blusens Aprilia) 40:13.335
8. Bradley Smith (brit, Repsol Honda) 40:13.457
9. Raffaele De Rosa (olasz, Multimedia Racing Aprilia) 40:13.938
10. Michael Ranseder (osztrák, Ajo Motorsport Derbi) 40:14.183

A világbajnoki pontverseny állása:
1. Talmácsi Gábor 189 pont
2. Hector Faubel (spanyol, Bancaja Aspar Aprilia) 179
3. Tomoyoshi Koyama 145
4. Lukas Pesek (cseh, Valsir Seedorf Derbi) 129

www.sportforum.hu