Besenyei lemaradt a dobogóról

redbull.jpg

Igen, tudtuk, hogy az egyik legszigorúbb pályán kell majd teljesíteniük a pilótáknak. Igen, tudtuk, hogy a portói futam lesz az egyik legkeményebb menet, hisz ez az egyik leggyorsabb és legszűkebb pálya a Red Bull Air Race 10 helyszíne közül. De azért reménykedtünk! Sajnos hiába!

A versenyen ugyanis mit sem számít, hogy a pilóták már gyakorlottak a víz feletti versenyekben, hisz a pályák minden évben módosulnak, így képtelenség begyakorolni egy-egy helyszínt vagy manővert. Itt csak a tapasztalat, az ügyesség, a felkészültség és az aktuális szerencse számít. Ezekből úgy tűnik a szerencse szeptember 1-én hiányzott, hisz Besenyei Péter ismét „csak” a 4. helyen végzett.

Pedig a kezdet szép volt. A csütörtöki edzőfutamon ő bizonyult a leggyorsabbnak. A magyar pilóta maga mögé utasította a bajnok Kirby Chamblisst (USA/ Team Red Bull), aki a második legjobb edzés időeredményt repülte, valamint a brit Paul Bonhomme-t (Team Matador). Ez utóbit azonban nem tudta a döntőben még egyszer legyőzni.

Besenyei a portói edzőrepüléseken 1 perc 10.47 másodperces időeredményt ért el, amit a hatalmas nézősereg viharos tapssal ünnepelt.

Szombaton azonban kiderült, hogy igaz a jóslat, melyek szerint a portugáliai versenyen másodpercek törtrésze dönt majd. A 3. helyezetért tartó ütközetben Bonhomme és Besenyei küzdött. Paul Bonhomme 01:10:11 időt repült, míg Péter 01:10:75 eredménnyel végzett a 4. helyen. Hogy mennyi a különbség? Kb egy tüsszentés tart ennyi ideig, de a szabály az szabály. Péter lecsúszott a dobogóról. Összetettben még mindig a harmadik, 30 ponttal, előtte áll Paul Bonhomme 39 és Mike Mangold 41 ponttal.

www.sportforum.hu