Hátrányból fordítva, remek játékkal nyert Garami József csapata

terdrekenyszerulve.jpg

A második félidei játékának, és elsősorban Kanta József remeklésének köszönhetően, magabiztosan verte az MTK az egerszegieke. A találkozó elejét ellazsálták a fővárosiak, hiszen a vendégek szereztek vezetést, melyre mindössze egy kapura lövéssel válaszoltak a hazaiak. Igaz, Urbán Gábor szépségdíjas gólt szerzett.

7. FORDULÓ MTK BUDAPEST – ZALAEGERSZEG 4-1 (1-1)
MTK – ZTE online közvetítés 4-1
 Helyszín: Hidegkuti-stadion

Lassan és körülményesen kezdték a csapatok a mérkőzést, pedig a második hely volt a tét a Hungária körúton. És valljuk meg erre a hazaiaknak volt nagyobb esélyük, mivel a kék-fehérek a forduló előtt egyedüli csapatként veretlenek voltak a mezőnyben. Az sem elhanyagolandó tény, hogy a zalaiaknál ezúttal csak a kispadon kapott helyet a góllövőlistát hat találattal vezető Waltner Róbert.

Igaz, a vendégek csatára valamennyi gólját Zalaegerszegen szerezte, ám ettől még nem kellett volna az MTK fiataljainak ennyire megnyugodniuk. Az első félidőben ugyanis – a 27. percben – mindössze Urbán Gábor találta el a vendégek kapuját, amelyből azonban a csatár hatalmas gólt szerzett. A szépségdíjas találattal azonban csak egyenlített Garami József együttese, mivel a 12. percben a szlovén Damir Pekic révén a zalai gárda szerzett vezetést.

Ezzel aztán el is mondtunk minden lényegeset az első 45 perc eseményeiről, mivel a játékosok teljességgel veszélytelenül futballoztak a kapuk előtt.

A folytatásban kifejezetten élvezhető futballt mutattak be a csapatok. A játékosok a sok átadási hibát rengeteg futással próbálták feledtetni, és több helyzet is adódott, mint korábban. A vendégek a játékrész elején jobbára kontratámadásokkal veszélyeztették az MTK kapuját, ám miután a csereként beálló Bori Gábor ravasz, helyezett lövését követően megszerezte a vezetést a fővárosiaknak, a Petrovics-gárda is többször fordult meg Végh Zoltán kapuja előtt.

Nagy kár, hogy az első játékrészt végigtotojázták a játékosok, mert a szünet után egyértelműsítették, hogy tudnak szépen és eredményesen is futballozni. A találkozó végén különösen Kanta József volt elemében, hiszen előbb egy szép szabadrúgás góllal eldöntötte a három pont sorsát, majd pimasz cseleivel megbolondította a fél ZTE védelmet, és gólpasszt adott csapattársának. Győzelmével az MTK feljött a tabellán a második helyre, míg a zalaiak maradtak a hetedik pozícióban.

www.nso.hu