Catalunya Rali sztornó

rali.jpg

Hosszas előkészítés után sem sikerült az idén rali világbajnoki futamra eljutnia Bútor Róbertnek. A kiszemelt Catalunya Rali nevezési zárlatáig ugyanis nem sikerült megfelelő megoldást találni a versenyautó bérletére.

A vb-futam helyett azonban a tervezett hat magyar bajnoki futamon felül még egy versenyen indul Magyarországon a Bútor–Tóth kettős. Így a Mecsek Rali után a két utolsó futam egyikén is láthatjuk a Szuper–1600-as bajnoki cím védőit.

Bútor Róbert: – Nagyon szerettünk volna a Catalunya Ralin indulni. Az elmúlt évek alatt nagyon jó kapcsolat alakult ki a Suzuki Sport Európa Kft-vel, ezért csak is ők jöhettek szóba, és természetesen a Suzuki Swift Szuper–1600-as. A verseny szervezését gyakorlatilag az év elején elkezdtük. Sajnos az anyagi háttérrel nem álltunk a legjobban, ezért egy nagyon kedvező ajánlatra lett volna szükségünk ahhoz, hogy rajthoz állhassunk a Catalunya Ralin. Volt is rá remény, de az adminisztráció annyira elhúzódott, hogy a verseny nevezési zárlatáig nem tudtunk döntésre jutni, ezért le kellett fújnunk az idei vb-futamot. Más külföldi versenyt nem tervezünk. Helyette az utolsó két magyar bajnoki futam egyikén fogunk indulni.

info és kép: Mihályi Csaba / www.sportfm.hu