Beckham a lehetetlenre vállalkozott

beckham.jpg

A Manchester United vezetőedzője, Sir Alex Ferguson szerint David Beckham szinte lehetetlen küldetésre vállalkozott, amikor Amerikába szerződött azzal a céllal, hogy megváltoztassa az európai futball helyzetét a tengerentúlon.

Ferguson úgy látja, hogy egyedül még Beckham sem képes változásokat elérni az Egyesült Államokban. A problémát a skót mester az Amerikán belüli hatalmas távolságokban látja. A szakember szerint az sem tesz jót, hogy a korábbi Real Madrid játékos sokkal inkább sztárként viselkedik, semmint labdarúgóként.

A Los Angeles Galaxy azért szerződtette az angol középpályást, hogy megváltoztassa a sportág helyzetét a tengerentúlon, de Ferguson úgy érzi, hogy ez Beckhamnek nem fog menni, hiszen korábban Pelé, Johan Cruyff és Franz Beckenbauer is kudarcot vallott.

„Az ország mérete jelenti a legnagyobb problémát. Európában könnyen utaznak a szurkolók, de Amerikában más a helyzet, hiszen Bostonból Los Angelesbe eljutni repülővel is hat óra. A drukkerek ezért nem utaznak a csapattal, és így elmarad a szurkolók közötti rivalizálás” – ecsetelte Ferguson.

www.sportklub.tv