Több száz rajongó köszöntötte Szávayt

szavayagnes.jpg

Kétségtelen, hogy Szávay Ágnes napjaink egyik legismertebb magyar sportolója: a US Openről hazatérő teniszezőt több száz rajongó várta a Vasas Folyondár utcai sporttelepén rendezett közönségtalálkozón.

"Köszönöm mindenkinek, aki eljött ma ide, remélem hozzájárulhatok ahhoz, hogy a tenisz még népszerűbb legyen Magyarországon" – mondta a New York-i viadalon egyesben negyed-, párosban pedig elődöntős kiválóság.

A találkozón bármit lehetett kérdezni a 18 éves játékostól, így a szurkolók olyan titkokba nyerhettek betekintést, mint hogy Szávay kabalaként két éve ugyanazzal a plüssmackóval alszik el, valamint hogy Roger Federer a kedvenc teniszezője, Marija Sarapovát pedig – akárcsak a női mezőny nagy része – nem igazán kedveli: "Sarapova annyira nagyképű, hogy még magának sem tud köszönni".

Szávay röviden beszélt pályafutásáról, majd az elmúlt hónapok sikereit ecsetelte. A szurkolók számára "bizakodásra adhat okot", hogy szerinte a jelenlegi élvonalból a világelső Justine Henin az egyetlen, aki ellen még nem lenne esélye a győzelemre. A közönségtalálkozón árverésre bocsátották Szávay egyik ütőjét, a győztes licit 250 ezer forint lett.
Ezt követően a tombola szerencsés nyertesei értékes ajándékok mellett néhány percig játszhattak is Szávay Ágnessel, valamint húgával, Blankával.

Befejezésképpen a világranglistán 23. helyen álló magyar játékos több száz aláírást osztott ki rajongóinak.

MTI