Bírkózó Világbajnokság Baku: Kliment és Lőrincz a vigaszágon

birkozas1.jpg

Kliment László a japán Szaszamotótól tussal kapott ki, míg Lőrincz Tamás két vállra fektette az iráni Mohammadit, majd pontozásos vereséget szenvedett az olimpiai bajnok azeri Manszurovtól.

3. forduló
60 kg: Szaszamoto (japán)-Kliment 5-1 (1-1, tus)
66 kg: Lőrincz-Mohammadi (iráni) 5:0/tus

4. forduló
66 kg: Manszurov (azeri)-Lőrincz 2-0

Miután Kliment és Lőrincz legyőzője a döntőbe verekedte magát, a magyarok versenyben maradtak a bronzéremért, illetve az olimpiai kvótáért. Az 55 kg-ban az Oláh Tibort legyőző üzbég Hafizov az elődöntőben kikapott a dél-koreai Paktól, így a magyar versenyző helyezetlenül zárta a vb-t.

A folytatásban a 60 kg-ban Kliment László első ellenfele a következő találkozó győztese lesz: Svajemas Adomaitis (litván, 2007 Eb-9.)-Juri Dubinin (fehérorosz, 2007 Eb-5.). Ha a magyar birkózó sikerrel veszi az akadályt, a bronzéremért a dél-koreai olimpiai bajnok Dzsi-hjang Dzsang lesz az ellenfele.
A 66 kg-ban Lőrincz Tamás előbb – várhatóan – a svéd világbajnokkal, Jimmy Samuelsonnal mérkőzik, és a török Eroglut kiverő amerikai Justin Harry Lester ellen vívhatja a bronzcsatát. Lester tavaly világbajnoki bronzérmes volt, az idén megnyerte a Pánamerikai Játékok 66 kilós viadalát.

A világszerte megnyilvánuló óriási érdeklődés következtében a vb honlapja gyakorlatilag elérhetetlenné vált, így vigaszág menetrendjére csak következtetni tudtunk.