Platini-Kisteleki tárgyalás Helsinkiben

fifauefa.jpg

Negyven ország futballvezetői, valamint a FIFA és az UEFA legfelsőbb szintű irányítói – élükön Joseph Blatterrel és Michel Platinivel – voltak jelen kedden Helsinkiben a Finn Labdarúgó Szövetség megalakulásának 100. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Az MLSZ-t Kisteleki István elnök és Bienerth Gusztáv nemzetközi igazgató képviselte, akik az előzetesen egyeztetett programnak megfelelően tárgyalást folytattak Michel Platinivel, az Európai Labdarúgó Szövetség elnökével is.

Gera-ügy, tárgyalás: csütörtökön

Kisteleki István hazaérkezése után arról tájékoztatta honlapunkat, hogy a múlt heti levélváltás után – élve az újabb lehetőséggel – ismételten és részletesen elemezte az UEFA-elnökkel Gera Zoltán múlt szerdai, isztambuli kiállításának körülményeit.

– Ahogy minden alkalommal a maximális helytállást várjuk el játékosainktól a válogatott meccseken, ugyanolyan odaadással igyekszünk mi is képviselni a magyar labdarúgás érdekeit, itthon is, külföldön is. Meggyőződésünk, hogy futballunk rendelkezik azzal a nemzetközi megbecsüléssel, amelynek köszönhetően teljesen természetes, amikor hallatjuk a hangunkat ilyen, és hasonló esetekben. Úgy érzem: ebben a konkrét ügyben megtettünk mindent, s a Platinivel folytatott tárgyalást követően ebben a tudatban várjuk az UEFA fegyelmi bizottságának csütörtöki döntését.

www.mlsz.hu