Atlétikai Világdöntő: Iszinbajeva és Vlasic sem ígér világcsúcsot

blankavlasic.jpg

Noha Jelena Iszinbajeva, a rúdugrás és Blanka Vlasic, a magasugrás világbajnoka is egész nyáron nagyon közel járt a világcsúcshoz, egyikük sem ígéri, hogy a hétvégi atlétikai Világdöntőn megdönti a rekordot, igaz, azért mindketten megpróbálják.

"Nagyon örülök annak, hogy mindenki arról faggat, megdöntöm-e a rekordot, mert ez azt jelenti, hogy képesnek tartanak rá. Idén már néhányszor közel voltam hozzá és remélem, hogy itt is megpróbálkozhatok majd a 2,10 méterrel" – mondta a kétnapos stuttgarti gála pénteki sajtótájékoztatóján a 23 éves csillag.
   
A horvát atléta az elmúlt három hónapban szinte minden versenyén megpróbálkozott a bolgár Stefka Kosztadinova 20 éves csúcsának (2,09 m) megjavításával, ám – ha kevéssel is, de – eddig minden alkalommal lehúzta a lécet.
   
"A rekordhoz mindennek, azaz nekem is és az egyéb körülményeknek is tökéletesnek kell lenniük, ám ez egyelőre még egyszer sem jött össze. Talán majd most, de nincs tragédia, ha csak jövőre jön össze a dolog" – nyilatkozta Vlasic.
   
Iszinbajeva a saját, 5,01 méteres csúcsát ostromolta az elmúlt két évben, eddig kevés sikerrel.
   
"Engem kifejezetten inspirál, hogy a világ legjobbját várják tőlem. Most is meg fogom próbálni és később is minden alkalommal. Most úgy gondolom, hogy 2008-ban lesz rá igazán jó esélyem" – mondta az orosz sztár, aki vb-címe mellett idén is részesült – az amerikai Sanya Richardsszal együtt – a Golden League-sorozat egymillió dolláros fődíjából.
   
A Világdöntőn a magyar színeket Kővágó Zoltán (diszkosz) és Pars Krisztián (kalapács) képviseli.

MTI