XLsport K-3 csapatbajnokság – Fődíj: 1 millió forint

K3.jpg

Nevezhetnek:  7  fős csapatok
Súlycsoportok:
60-67, 67-71, 71-75, 75-81, 81-86, 86-91, 91+
Súlycsoportonként  1 főt nevezhet minden csapat, amelyik súlycsoportban valamelyik csapat  nem állít versenyzőt, abban a súlycsoportban az ellenfél csapata a győztes.
Csak olyan versenyzőket nevezhet a csapat, akinek az adott klubnál ill. székhelyen legalább egy éves a sporttagsága.
A versenyzőknek rendelkezni kell érvényes sportkönyvvel, orvosi igazolással.
Lehetőség van városon belül csapat létrehozására, akár több klub állíthat ki egy csapatot, egy sportoló, egy csapatban indulhat a bajnokságon.

Szabályrendszer: K3:  Kick-box – Kempo – Ketrecharc

3×5 perces menet 2 perces szünetekkel.

Kötelező szerelés: fogvédő, herevédő, 10 unciás bokszkesztyű
Engedélyezett: lábszárvédő, fejvédő
Tilos: lágy részekre irányuló támadás,  gerincre, gerincvonalra irányuló támadás, illetve hátulról érkező támadás.
Engedélyezett: könyök, térd használata, földharc közben is engedélyezett az ütés, amennyiben mindkét versenyző földön van.
Földharc: 20 mp
Minden csapat kiállít egy pontozóbírót, az XLsport a mérkőzésvezetőt.
Döntetlen esetén 2 perc hosszabbítás következik, amennyiben a pontozóbírók nem tudnak dönteni, a mérkőzésvezető dönti el a mérkőzés kimenetelét.
A győztes 2 pontot kap, döntetlen esetén 1-1 pontot kap mindkét csapat,  a vesztes nem kap pontot.

A bajnokság lebonyolítása:

„A” változat:
Egy alkalommal 2 csapat küzdhet meg egymással, a győztes a továbbjutó, kihívással, vagy sorsolással indul a következő forduló.  Sorsolás abban az esetben van, ha nincs kihívó, vagy ha több kihívó van.

A győztes csapat vándorserleget, a versenyzők érmet, oklevelet kapnak, a következő versenyre a serleget  a győztes csapatnak el kell hozni. A bajnokság végén a győztes csapat  versenyzői  érmet, a  csapat megkapja a vándorserleget, oklevelet és 1 millió forint összegben díjat kap, mely kp. és támogatói felajánlás.

„B”  változat:
Két ágon egy-egy  alkalommal 2 csapat küzdhet meg egymással, a győztes a továbbjutó.  Kihívással, vagy sorsolással indul a következő forduló. Sorsolás abban az esetben van, ha nincs kihívó, vagy ha több kihívó van.

A két ág győztes csapata kerül a döntőbe, a győztes csapat  versenyzői  érmet, a  csapat serleget, oklevelet és 1 millió forint összegben díjat kap, mely kp. és támogatói felajánlás.

A második helyezett oklevelet, és 100 ezer forint összegben díjat kap,  mely kp. és támogatói felajánlás.
 
A bajnokság kezdete 2007. december

Előnevezés: 2007 november 8.-ig lehetséges, ezt követően a nevezett csapatok képviselői megszavazzák a bajnokság lebonyolításához az „ A” vagy a „B” változatot.
A versenyek nem súlycsoport szerint növekvő sorrendben következnek, hanem a verseny helyszínén a sorrend is sorsolásra kerül.

Nevezési díj: csapatonként, és fordulónként (ennek az összegét az első megbeszélésen megszavazzuk), melyet a mérlegelésig kötelesek a csapatvezetők megfizetni.

Érdeklődni:
XLsport szerkesztőség: 1142 Budapest, Dorozsmai utca 71.
Ezüstszegi József joe@xlsport.hu,  06/30 357-6495