Százperces tízpróbaverseny Debrecenben

zsivoczky.jpg

Magyarországon eddig még nem látott sporteseményt rendez pénteken 15 órától a Debreceni Sportcentrum Kht.: százperces verseny keretében mérik össze tudásukat a hazai tízpróbázók a Gyulai István Atlétikai Stadionban.

A viadal apropóján tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, az induló versenyzők célja ugyanaz, mint egy hagyományos tízpróba versenyen – minél több pontot gyűjteni –, a különbség "mindössze" annyi, hogy a két nap helyett száz perc alatt kell mind a tíz versenyszámot teljesíteniük. További megkötésként a futószámok rögzített időpontban vannak. A viadal első negyven percében a 100 m, a távolugrás, a súlylökés, a magasugrás és a 400 m szerepel a programban, majd egy húszperces szünet után következik a 110 m gátfutás, a diszkoszvetés, a rúdugrás, a gerelyhajítás és az 1500 méter.
   
Ezen az igen intenzív és kemény megmérettetésen nemcsak az idei Európa Kupán szerepelt magyar válogatott tagjai vesznek részt – köztük a debreceni színeket képviselő Szabó Attila, a 2007. évi országos bajnok és Skoumal Péter, az idei bajnokság ezüstérmese, a verseny megálmodója –, hanem a Debreceni Sportcentrum vállalkozó kedvű sportolói is.
   
Az eseményen jelen lesz a világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes Zsivoczky Attila is, aki azonban kisebb sérülés miatt ezúttal nem versenyzőként, hanem szakkommentátorként tevékenykedik. Zsivoczky egyébként egyszer már, Ausztriában részt vett egy ilyen viadalon, az azon elért 7241 pontos eredménye számít a nem hivatalos magyar csúcsnak, míg a nem hivatalos világcsúcsot a cseh Roman Sebrle tartja 7986 ponttal.
   
A szervezők remélik, hogy sokan lesznek kíváncsiak a nem mindennapi sporteseményre, az izgalmasnak ígérkező péntek délutáni programot ingyen tekinthetik meg az érdeklődők a Gyulai István Atlétikai Stadionban.

MTI