Székesfehérváron folytatódott az olimpiai országjárás

olimpiailang.jpg

Újabb rendhagyó osztályfőnöki órával folytatódott a székesfehérvári Széchenyi István Szakközépiskolában az olimpia népszerűsítése érdekében kezdett országjárás.

Vas Rezső igazgató köszöntötte Schmitt Pált és Molnár Zoltánt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökét, illetve a pekingi csapat vezetőjét, valamint Warvasovszky Tihamér polgármestert.
   
Schmitt Pál, az alkalmi osztályfőnök elmondta, hogy az 1890-es évek kezdetén Coubertin báró, az ókori játékok felújítója, elégedetlen volt a fiatalok testi nevelésével és mozgásra, rendszeres sportolásra próbálta ösztönözni az ifjúságot. A reform napjainkban is időszerű volna, mivel a fiatalok 80 százaléka csak a kötelező testnevelési órákon vesz részt.
   
"Székesfehérvár sportváros" – hangoztatta többek között Warvasovszky Tihamér a felújított Himmer Házban folytatódó olimpiai nap során. Elmondta, hogy a városban több mint 80 sportegyesület működik, és hogy bíznak abban: az öttusázó Vörös Zsuzsa olimpiai bajnoknő és Horváth Viktor Európa- és világbajnok, valamint Kerékjártó Tamás vb-helyezett úszó Pekingben is jól szerepel majd. A polgármester megemlítette, hogy Vörös Zsuzsa  athéni szereplését a város több ezer lakója óriási kivetítőn kísérte figyelemmel a belvárosban.
   
Molnár Zoltán a kínai főváros olimpiai előkészületei mellett arról is beszélt, hogy a jelenlegi állás szerint 160-170 magyar indulása várható, de a végleges létszám a csapatsportoktól függ, ugyanis még csak a férfi vízilabdázók biztos résztvevők.

MTI