Vasárnap 22. Plus Budapest Maraton

maraton.jpg

Vasárnap 10 órakor a Hősök teréről indul a 22. Plus Budapest Nemzetközi Maraton mezőnye, hogy a főváros legszebb pontjait érintve teljesítse a 42,195 kilométeres távot.

A maratonon rajthoz áll mindkét tavalyi győztes, Tóth Tamás és az országos csúcstartó Földingné Nagy Judit is. A verseny egyben országos bajnokság, melyen olyan klasszisok is indulnak, mint a Budapest Maraton női pályacsúcsát tartó Staicu Simona, a többszörös országos bajnok Rezessy Gergely, vagy az ultrafutó Vozár Attila.
   
A maraton mezőnyéhez az útvonal 12195. méterénél, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél csatlakoznak majd a 30 kilométeres versenyszám indulói, ők 10:45 és 11:20 között, tervezett időeredményüknek megfelelően rajtolnak majd el.
   
A maratoni távot nemcsak egyéni indulók, hanem csapatok is teljesíthetik a háromfős stafétában, illetve az ötfős, úgynevezett ekiden váltóban.
   
A futófesztivál és családi nap keretében rendeznek 3500 méteres maratonkát és 7,4 km-es minimaratont, a gyaloglókra pedig 3,5 km vár. A futószámok mellett életmód kiállítás, egészségügyi állapotfelmérés és játékok várják az érdeklődőket.

MTI