Jan Ullrich jótékonysági versenyen állt rajthoz

janullrich.jpg

Ismét kerékpárversenyen vett részt az olimpiai bajnok és Tour de France-győztes Jan Ullrich.

A doppinggyanúba keveredett és emiatt 33 évesen a visszavonulás mellett döntő kerekes egy mozgássérült gyermekek megsegítésére szervezett bemutató viadalon állt rajthoz.
   
"Nem követtem el semmit, semmitől sem kell félnem" – mondta Ullrich az eseményt követő sajtótájékoztatón.
   
A 2000-es sydneyi olimpia és az 1997-es Tour de France nyertesét kizárták a 2006-os franciaországi viadalról, miután neve szerepelt a doppingdoktornak nevezett Eufemiano Fuentes által kezelt sportolók listáján és az orvosnál megtalálták a vérmintáit is, kilenc tasakban összesen 4,5 litert.
   
"Fuentes 200 versenyzővel volt állandó kapcsolatban, közöttük 50 kerékpáros található, az miért nem érdekel senkit, hogy ki a másik 150 élsportoló?" – fakadt ki Ullrich, amikor a spanyol orvoshoz fűződő viszonyáról kérdezték.
   
Ullrich ellen – aki egyszer sem bukott le a doppingvizsgálatokon – szeptember óta a bonni ügyészség folytat vizsgálatot tiltott szerekkel való visszaélés megalapozott gyanújával. Ekkor derült fény arra, hogy a versenyző ötszámjegyű összeget utalt át Fuentes számlájára.
   
A kerékpáros az állandó német médiaérdeklődés elől feleségével és kéthónapos kisfiával Svájcba költözött.
   
"Nagyon jót tett nekünk ez a váltás, csendesen, nyugodtan telnek a napjaink, eszünkben sincs visszamenni Németországba" – mondta Ullrich.

MTI/dpa