Forma-1: Alonso hazugnak nevezi a McLarent

fernandoalonso2.jpg

Egyre valószínűbb, hogy Fernando Alonso a világbajnokság végkimenetelétől függetlenül távozik a McLaren Forma-1-es csapatától.

Fernando Alonso élesen kritizálta a McLarent, amely szerinte nem támogatta eléggé a szezon folyamán. A spanyol címvédő nehezen viseli, hogy kétszeres világbajnokként nem kapott kiemelt szerepet a wokingi istállóban, amely egyenlő bánásmódot biztosít versenyzőinek.

– Rengeteget vártam az idei évtől, mind így voltunk ezzel. Megérkeztem, és mindent megtettem azért, hogy fejlődjön az autó – jelentette ki Alonso, akinek nem tetszett Ron Dennis újabb kritikája. A McLaren vezetője becsmérelte a spanyolt, aki továbbra sem érti a csapat stratégiáját, vagyis hogy egyik versenyzőjét sem támogatja kiemelten. Alonso keményen válaszolt a csapatvezető szavaira:

– Szerintem néha jobb csendben maradni, mint hazudni. Sokszor jobban tennék, ha inkább nem beszélnének, kevesebb problémája lett volna a csapatnak idén. Több pilótával is beszélgettem korábban, Räikkönen, Coulthard és Montoya és elégedett volt, miután távozott innen. Ennek biztosan megvan az oka.

www.samsungsport.hu