Vívó-vb: zárásként egy bronzérem

parbajtor.jpg

A férfi párbajtőrcsapat révén bronzérmet szereztek a magyarok a szentpétervári vívó-világbajnokság utolsó napján, melyen a női tőrözők – éppen csak lemaradva a dobogóról – negyedikek lettek.

A Boczkó Gábor, Kulcsár Krisztián, Imre Géza, Kovács Iván összeállítású csapat 45-25-re verte a dél-koreaiakat, 32-17-re a venezuelaiakat, majd az elődöntőben 32-27-re kikapott az olaszoktól, a bronzcsatában pedig 45-40-re nyert a spanyolok ellen. A győzelem a franciáké lett, az ezüstérmet az olaszok vehették át.
   
A Mohamed Aida, Újlaky Virginie, Knapek Edina, Varga Gabriella alkotta tőrválogatott az osztrákok elleni 39-24-es összecsapással "melegített", aztán kiélezett küzdelemben, ráadásban esett tussal 31-30-ra verte a németeket. A döntőbe jutás viszont nem jött össze a magyaroknak: 29-23-as vereséget szenvedtek a házigazdák együttesétől. Zárásként a bronzmérkőzésen 33-31-re kikaptak a japánoktól. Győztek a lengyelek, a második helyen az oroszok végeztek.
   
A magyar női tőrcsapat – Bernát Zoltán szövetségi kapitány számításai szerint – szinte biztosan ott lesz a pekingi olimpián, de nagyon jó helyzetben van a férfi párbajtőrválogatott is a pekingi kilátásokat illetően. A kvalifikációs időszak március végéig tart.

MTI