Del Piero kamionsofőrként akarta beutazni a világot

delpiero.jpg

A Bajnokok Ligája legjobb játékosa, a legnépszerűbb olasz játékos, a legjobb olasz játékos – csak néhány egyéni elismerés, amelyek mellé legutóbb a Golden Foot díjat is megkapta Alessandro Del Piero, a Juventus emblematikus figurája.

Del Piero tizennégy éve áll az „Öreg Hölgy”-nek is becézett csapat szolgálatában, „kapcsolatuk” azonban veszélyben van, hiszen a csatárnak jövőre lejár a szerződése a klubnál, és egyelőre nem tudott megegyezni a vezetőkkel. A huzavona természetesen a pénzen megy, de talán nem kellene elfelejteni, hogy sok más játékossal ellentétben Alex a legnehezebb időszakban, a másodosztályba való kizáráskor is hű maradt a Juvéhoz.

A szociológus végzettségű világbajnok legeredményesebb A-ligás idényében (1997-1998) 21-szer tréfálta meg az ellenfél hálóőreit, és éppen ennyit termelt tavaly a másodosztályban is. Pedig nem sokon múlott, hogy a Pinturicchiónak nevezett csatár nem kapus lett, a futballista édesanyja ugyanis úgy gondolta, sokkal kisebb a sérülés veszélye, ha fia a kapuban áll. De a góllövés a vérében volt, és ezt bátyja – aki rövid ideig maga is focizott a Sampdoriában – észre vette, s megkérte a mamájukat, hogy Alessandro a mezőnyben játszhasson.

De nem ez volt az egyetlen, ami majdnem meghiúsította a pályafutását. Amikor már felnőtt, a családja nagyon szegény körülmények között, vidéken élt, és nem volt pénzük külföldre utazni, így Alex komolyan fontolóra vette, hogy kamionsofőr lesz, mert akkor beutazhatná a világot – gondolta.

Del Pierónak egyébként kiskorában Michael Platini volt a példaképe, – a család már akkor nagy Juve-drukker volt – órákon keresztül gyakorolta a szabadrúgásait a kertben, a fejessaláták és karalábék között.

Nos, a sok edzés megtette hatását, 32 évesen elmondhatja magáról, hogy ötszörös olasz bajnok, világbajnok és BL-győztes, hogy csak a legnagyobb sikereit említsük. Ráadásul júliusban bejelentette, hogy felesége, Sonia Anderson várandós, az első gyermeküket várják, neki pedig érthető módon, szerződés hosszabítás ide vagy oda, most ez a legfontosabb az életében.
 
www.juniorsport.hu