Briatore: örülnék, ha Alonso visszatérne

flaviobriatore.jpg

Flavio Briatore, a Forma-1-es Renault főnöke nagyon örülne, ha a vb-címvédő spanyol Fernando Alonso visszatérne csapatához.

"Már sokat beszéltek és írtak arról, hogy Fernando ismét a Renault-nál fog versenyezni, de szeretném leszögezni, a szerződése a jövő év végéig a McLarenhez köti. Természetesen, ha elengedik, azaz szabad lesz, nagyon boldog lennék, ha visszatérne hozzánk" – nyilatkozta Briatore. "Erről azonban most korai lenne beszélni, hiszen ő most az esztendő utolsó futamára készül, amelyen eldől, hogy sikerül-e sorozatban harmadszor is elhódítania a világbajnoki címet."
   
Az idei gyengébb szereplésről szólva Briatore elmondta, hogy kissé későn kezdtek hozzá a 2007-es versenyautó elkészítéséhez és nehezebben alkalmazkodtak a Bridgestone-gumikhoz.
   
"Jövőre ismét a legjobbak között leszünk" – fogalmazott a csapatfőnök. "Ami a pilótalistát illeti, korai még erről beszélni. Ha megszületik a döntés, nyilvánosságra is hozzuk. Egy biztos: jó helyzetben vagyunk."
   
A Renault tavaly és tavalyelőtt a pilóták és a konstruktőrök versenyében is világbajnok lett. A vasárnapi utolsó futam, a brazil GP előtt a finn Heikki Kovalainen 30 ponttal a hetedik, az olasz Giancarlo Fisichella pedig a nyolcadik (21 pont). Az istállók versenyében a Renault (51) a harmadik.

MTI/EFE